Persoanele care prezintă simptome COVID-19 pot face gratuit testul rapid la antigenul SARS-CoV-2

ACTUAL

Persoanele care prezintă simptome COVID-19 sau care au fost în contact cu o persoană confirmată pot realiza testul rapid la antigenul SARS-CoV-2, gratuit, adresându-se la medicul de familie, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, 200 mii de teste rapide de diagnostic pentru detectarea Ag SARSCoV-2 au fost distribuite deja instituțiilor medico-sanitare publice la nivel național, în scopul fortificării capacităților de diagnostic și depistare a virusului în rândul populației. Testele au fost achiziționate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

Testarea rapidă trebuie aplicată în primele zile de la debutul simptomelor. După această perioadă, rezultatul testului rapid trebuie ignorat, deoarece ar putea prezenta rezultate incorecte. În situația în care persoana prezintă simptome de COVID-19, iar testul rapid este negativ – este necesar să fie efectuat  testul prin metoda PCR pentru confirmarea diagnozei.

Conform surse citate, alte 100 mii de teste rapide urmează să fie livrate în  R. Moldova în următoarea perioadă.

sinteza.org

Lasă un răspuns