VIDEO// Bărbat de 39 de ani, reținut de polițiști pentru pungășie. Ce pedeapsă riscă acesta

suspect ACTUAL

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, locuitor al capitalei, a fost reținut de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de poliție Râșcani, fiind suspectat de comiterea unei pungășii. Acesta s-a dovedit a fi anterior judecat pentru infracțiuni analogice.

Polițiștii au fost sesizați despre acest caz la data de 15 februarie. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că, suspectul în timp ce se afla la o stație de așteptare a transportului public, a identificat potențiala victimă, pe care urma să o deposedeze de bunuri. Astfel, poliția transmite că în timpul deplasării în troleibuz, bărbatul a sustras din buzunarul tinerii un telefon mobil Samsung Galaxy S6. Prejudiciul cauzat fiind de 6 100 de lei.

În urma acțiunilor de investigație și urmărire penală efectuate de polițiști, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat, localizat și reținut iar în cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, declarând că a profitat de neatenția victimei și i-a sustras din buzunarul hainei telefonul, după care l-a vândut.

Actualmente, bărbatul este cercetat pentru ”Pungășie”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia Capitalei a venit cu câteva recomandări pentru cetăţeni:

– Când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă dvs.

– Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

– Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

– Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

– Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant şi pot avea o vârstă diferită.

sinteza.org

Lasă un răspuns