REACȚIE// De ce Ion Leucă s-a vaccinat cu Pfizer? Răspunsul deputatului

POLITIC

Deputatul PDM, Ion Leucă, a confirmat informația publicată pe Sinteza.ORG precum că s-a vaccinat împotriva virusului COVID19 cu Pfizer. Conform politicianului, a făcut acest lucru la recomandarea medicului Viorica Ciobanu, de la policlina raionului Glodeni.

Ion Leucă ne-a mărturisit că a fost infectat cu virusul COVID19, suferind de mai multe boli cronice și după un set de analize, doctorul a propus să fie vaccinat.

”Înainte de a fi deputat, eu sunt cetățean al Republicii Moldova și pentru țara asta am riscat cu viața, și am dreptul moral să mi-o păstrez ca oricare alt cetățean. Pe data de 16 noiembrie – 16 decembrie, am avut COVID foarte sever și am fost internat la Spitalul Clinic Republican. Am fost externat la data de 9 decembrie, și până pe 16 am avut tratament adăugător. După aceasta, am avut recomandările medicilor care m-au scos din ghearele morții, iar tratamentul s-a încheiat post COVID, zilele trecute.

M-am dus la medicul meu de familie, la Centrul de Sănătate din Glodeni, doamna Viorica Ciobanu, și am dat un set de analize care mi-au recomandat medicii ca să vadă starea de sănătate generală, pentru că înafară de asta, am câteva boli cronice și eram la evidență cu bolile respective. Doamna doctor, după ce am dat analizele mi-a propus și m-a întrebat dacă nu doresc să mă vaccinez.

Eu i-am spus doamnei doctor că nu intru în prima categorie de persoane, pentru că sunt la curent ce persoane trebuie să se vaccineze. Doamna medic m-a informat că toate persoanele care trebuiau să fie vaccinate la moment și nu au refuzat vaccinul – sunt imunizate și mi-a spus că am posibilitate pentru că intru în grupul de comorbidități. Eu am fost de acord, dar nu am insistat și nu m-am folosit de statutul social pentru a fi vaccinat în prima sau a doua linie. (…..) Al doilea moment și foarte relevant, eu sunt și cetățean al statului român și am putut foarte simplu să mă programez la vaccinare și în statul vecin. (…)”, ne-a comunicat deputatul PDM.

Întrebat de ce a ales să se vaccineze cu Pfizer, deputatul PDM, acesta a declarat că nu a avut preferințe la un anumit vaccin și a reiterat încă o dată că a spus medicului despre faptul că nu intră în categoria persoanelor care sunt în prima linie de vaccinare și nu ar dori să lezeze dreptul preferențial al medicilor sau profesorilor.

Sinteza.org amintește că deputatul PDM, Ion Leucă, a fost învinuit pentru faptul că s-ar fi imunizat cu serul Pfizer înainte de medicii din prima linie, iar persoana care ne-a transmis lista persoanelor vaccinate s-a arătat nemulțumită de atitudinea politicienilor care vor să facă ”altfel de politică”.

Totodată, menționăm că Președintele raionului Glodeni a declarat că nu cunoaște despre faptul că deputatul Ion Leucă, dar și alți consilieri din PDM, s-au imunizat cu serul Pfizer, destinat pentru medicii din prima linie.

sinteza.org

Lasă un răspuns