Lava cake – un desert spectaculos de dulce. Iată cum se prepară!

maxresdefault 9 LIFESTYLE

Lava cake este desertul pe care o să-l adori dacă îți place tot ceea ce conține ciocolată. Ai putea spune că este o prăjitură inventată special pentru marii pofticioși de ciocolată. Rețeta este destul de simplă. Cu puțin efort și ceva voință, oricine poate prepara acest desert delicios. O să-ți scriu în rândurile următoare ce ingrediente sunt necesare, cum se prepară, dar și un mic secret al acestei prăjituri, despre cum a fost ea descoperită.

Mulți îi mai spun vulcanul de ciocolată, pentru că e vorba de o cremă de ciocolată care curge ca o lavă vulcanică în momentul în care se rupe învelișul la fel de savuros. Se mai numește și fondant de ciocolată, dar indiferent cum l-ai numi, rețeta este cam aceeași.

Se spune că acest cake a fost inventat din greșeală, la fel ca marile invenții. Un bucătar francez mai neatent sau prea grăbit, n-a lăsat prăjiturile suficient de mult să se coacă la cuptor, iar miezul a rămas, evident, necopt. Ciudățenia a fost că acele prăjituri erau chiar bune. De atunci, rețeta a fost puțin îmbunătățită, deci va trebui să o respecți, nu să faci vreo greșeală, cu gândul că va ieși o capodoperă gustativă.

Lava cake: ingrediente

Pentru a prepara desertul ai nevoie de următoarele:

  • 160 g ciocolată amăruie;
  • 75 g unt;
  • 70 g zahăr pudră;
  • 30 g făină;
  • 2 ouă;
  • 2 gălbenușuri;
  • 1 sticluță esență de vanilie;
  • foarte puțină sare.
Lava cake: mod de preparare

În ciuda faptului că este o prăjitură cu miez necopt, trebuie făcută la o temperatură mare, dar lăsată la cuptor o perioadă scurtă de timp. Doar așa rămâne miezul necopt și va curge.

Întâi, trebuie să topești ciocolata. Pune puțină apă într-o cratiță și pune-o la fiert. Când a început să fiarbă, pune un bol de sticlă peste cratiță. În acest bol trebuie să topești ciocolata și untul. Lasă-le să se topească la foc mic, amestecând continuu.

Peste ciocolata topită adaugă zahărul pudră, amestecă, apoi adaugă ouăle (cele 2 întregi, adică și cu albuș). Pune apui și cele două gălbenușuri.

Peste acest amestec adaugă restul ingredientelor rămase, adică esența, praful de sare și făina.

În acest moment ai aluatul. Acesta trebuie apoi turnat în niște forme din aluminiu, folosite, de regulă, pentru brioșe.

Acestea se pun apoi în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade Celsius, timp de zece minute.

sinteza.org

Lasă un răspuns