VIDEO// Maia Sandu: În fiecare oră, un moldovean moare din cauza Covid-19. Să luăm lucrurile în serios

ACTUAL

Președintele Republicii Moldova a făcut o postare pe Facebook în care îndeamnă oamenii să fie prudenți, să aibă grijă de ei și de cei dragi, dar și să respecte cu strictețe regulile impuse:

”În fiecare oră, un moldovean moare din cauza Covid-19. De la începutul pandemiei, am pierdut mai mult de 4 mii de oameni dragi. Personalul medical lucrează peste puteri.

Spitalele sunt pline, iar numărul de cazuri grave crește. În fiecare zi, în Moldova avem aproape 2 000 de cazuri de infectare.Știu că suntem obosiți. Știu că vrem să ne revedem rudele și prietenii. Știu că pare fără sfârșit această pandemie. Însă, din păcate, pericolul încă nu a trecut. Și fiecare viață pierdută aduce o tragedie în familiile noastre. Suntem obligați să facem tot ce ne stă în puteri pentru a opri răspândirea acestui virus.

Să luăm lucrurile în serios și să nu lăsăm ca eforturile medicilor, eforturile de protecție și procesul de vaccinare să fie în zadar.Putem face 4 lucruri simple – ați auzit despre ele de atâtea ori, anume pentru că ne pot salva viața:

Purtați mască.
Spălați și dezinfectați mâinile.
Evitați locurile aglomerate.
Amânați evenimentele cu mulți oameni.
Vom avea timp să le organizăm fără a pune în pericol viața celor din jur. Vaccinați-vă când vine rândul vostru.

Vaccinul salvează vieți.

Putem opri pandemia doar împreună”. a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

sinteza.org

Lasă un răspuns