ULTIMA ORĂ! CCM: Decretul Maiei Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița, neconstituțional

platforma da a contestat la curtea constitutionala plafonarea taxelor locale 161467 1608886681 ACTUAL

Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional Decretul Maiei Sandu cu privire la desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în calitate de candidat la funcția de premier.

Hotărârea a fost pronunțată, cu puțin timp în urmă, de Curtea Constituțională.

„Decretul președintei R. Moldova Maia Sandu privind desemnarea repetată a unui candidat la funcția de premier este declarat neconstituțional. Se admite partial sesizarea depusă de deputații socialiștii”, a declarat președinta CC.

Potrivit CC, președinta Sandu trebuie să anunțe noi consultări cu fracțiunile pentru desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru

CC a pronunțat la 16 februarie, Decizia nr. 20 prin care a respins cererea de suspendare a acțiunii Decretului Președintei R. Moldova, Maia Sandu, din 11 februarie.

La 12 februarie curent, deputații socialiști Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolski au depus o sesizare la CC cu privire la controlul constituționalității Decretului președintei Maia Sandu, nr. 32-IX din 11 februarie 2021, privind desemnarea Nataliei Gavrilița pentru funcția de prim-ministru. 

sinteza.org

Lasă un răspuns