Năstase crede că decizia Curții Constituționale este „predictibilă” și insistă să conducă un guvern minoritar

POLITIC

Anticipând decizia Curții Constituționale, care examinează marți sesizare PSRM cu privire la desemnarea repetată a Nataliei Gavriliță la funcția de prim-ministru, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, estimează că aceasta este „predictibilă”. El invocă precedente care nu ar permite Curții decât să invalideze decretul președintei Maia Sandu, oferind astfel câștig de cauză socialiștilor.

„Ca și orice cetățean al R.Moldova sper că Înalta Curte va lua o decizie corectă, strict bazată pe Constituție și pe jurisprudența CCM de până acum”, a declarat Năstase în ajun, într-o emisiune la TV8. În acest context, fostul partener de coaliție al Maiei Sandu insistă pe soluția unui guvern minoritar, pe care l-ar conduce chiar el, arătându-se convins că va găsi în Parlament numărul necesar de deputați pentru a obține votul de încredere.

Năstase exclude orice pact cu deputații Partidului „Șor”, dar lasă să se înțeleagă că mizează pe disponibilitatea unor socialiști, după modelul din 2019, când Guvernul Sandu a fost învestit inclusiv cu voturile PSRM.

„Să nu admitem un Guvern creat de majoritatea PSRM-Șor, să nu admitem aprofundarea acestui haos în care ne aflăm și să nu admitem un blocaj spre care deja ne îndreptăm. Noi am propus partenerilor noștri din PAS această alternativă, o asumare a guvernării de către Platforma DA în baza unui dialog pe care să-l avem cu partidele proeuropene, întâi de toate. Dacă nu ne iese cu un guvern minoritar, să mergem la anticipate”, declară Năstase.

sinteza.org

Lasă un răspuns