Președintele Maia Sandu instituie poliția secretă?

maia sandu 1 POLITIC

Republica Moldova revine cu pași rapizi spre un stat capturat. Spre aceasta o împinge președintele țării, Maia Sandu, care, după cum au constatat tot mai mulți analiști și jurnaliști, îl copiază în acțiuni pe fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc.

Portalul nostru de știri, Sinteza.ORG, a obținut o informație de la o sursă din cadrul Serviciului de Informare și Securitate (SIS), care ne-a comunicat faptul că Președinția și, personal Maia Sandu, au venit cu mai multe solicitări la adresa instituției, cerințe care depășesc cadrul legal. Potrivit sursei din cadrul serviciilor speciale, Maia Sandu a cerut SIS să verifice oponenții ei politici, atât la nivel național, cât și local.

În aceste zile, reprezentanții oficiilor regionale ale SIS au început controale în mai multe primării din țară, primării care sunt conduse, prioritar, de către reprezentanți ai PSRM.

Această informație ne-a fost confirmată de către doi primari din nordul republicii, care au spus că săptămâna aceasta s-au trezit cu reprezentanții SIS, care le-au cerut mai multe rapoarte, inclusiv despre activitatea financiară.

În ultimele trei săptămâni, ne-a mai spus sursa din cadrul serviciilor speciale, pe masa șefului statului sunt prezentate mai multe rapoarte, cu informații despre oponenții politici ai Maiei Sandu, deputați, miniștri etc. La fel, au fost prezentate și note informative cu dosarele personale ale unor persoane publice cum ar fi jurnaliști, analiști politici, activiști civici.

„Ceea ce se întâmplă acum n-a fost nici pe vremea lui Plahotniuc. Președintele Maia Sandu vrea să ne transformăm în poliție politică, fapt care deranjează mulți ofițeri din cadrul serviciului nostru, care își fac meseria corect și legal”, ne-a mai spus sursa citată.

Ea a mai adăugat că dacă se va continua în acest fel, „admitem că mai mulți ofițeri v-om ieși cu o scrisoare deschisă către conducerea țării și către comunitatea internațională. SIS nu trebuie atras în jocuri și în lupte politice, pentru că alta este misiunea noastră„.

Anterior în presă a apărut informația că Maia Sandu ar fi făcut presiuni asupra Procurorului General ca să fie pornite mai multe dosare penale pe numele unor politicieni, care-i sunt oponenți.

Sinteza.ORG va oferi drept la replică instituțiilor vizate în acest material.

sinteza.org

Lasă un răspuns