Președintele Franței a felicitat-o pe Maia Sandu: Franța va rămâne atentă la implementarea reformelor

POLITIC

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a felicitat-o pe președinta aleasă, Maia Sandu, cu victoria obținută la prezidențiale. O scrisoare de la liderul francez i-a fost adresată lui Sandu prin intermediul ambasadorului Franței în Republica Moldova.

Conform unui comunicat al Ambasadei Franței, „Macron o felicită călduros pe doamna Sandu și îi transmite cele mai sincere urări de succes în această noua și importantă misiune”.

„Aceste alegeri confortează democrația în Republica Moldova și în Europa”, se arată în scrisoarea sa.

Macron o asigură pe Sandu de sprijinul Franței și al partenerilor săi europeni „în dezvoltarea prosperă, stabilă și democratică a Republicii Moldova, care se apropie de Uniunea Europeană”. 

„Franța va rămâne atentă la implementarea reformelor la care Moldova s-a angajat în cadrul acordului de asociere cu UE, în special cele referitoare la justiție și statul de drept. De asemenea, este indispensabil ca Moldova să intensifice lupta împotriva corupției și să finalizeze procedurile judiciare referitoare la frauda bancară masivă din trecut”, punctează președintele francez. 

Macron și-a exprimat dorința ca relațiile moldo-franceze să se aprofundeze „prin dialog politic regulat și prin intensificarea relațiilor economice, culturale și lingvistice”.

Reamintim că după procesarea tuturor rezultatelor alegerilor prezidențiale, Maia Sandu a acumulat 57,72% din voturi, în timp ce Igor Dodon – 42.28%.

sinteza.org

Lasă un răspuns