Exportul de mărfuri în Federația Rusă va fi discutat de Igor Dodon, în cadrul vizitei sale la Moscova

dodon 2 1280x720 1 2 POLITIC

Igor Dodon spune că în cadrul vizitei sale la Moscova, care va avea loc până la sfârșitul acestui an, va discuta cu partenerii ruși despre prelungirea facilităților la importul din mărfuri din Moldova. Anunțul a fost făcut la postul de televiziune NTV Moldova. 

„Sper că Rusia va fi înțeleaptă și va continua să ajute moldovenii și după ce Maia Sandu va intra în funcție. Eu pe timpul lui Vlad Plahotniuc am convins partenerii din Rusia să nu ne pună interdicții la exportul de produse. În 2014-2015, din cauza unei politici mioape a Alianței pentru Integrare Europeană, ne-au înghețat merele pe copaci. Agricultorii mă întreabă: ce va fi? O sa puteți sa va înțelegeți cu Putin ca să nu ne închidă piața? Asta voi discuta în cadrul vizitei mele la Moscova”, a spus Igor Dodon. 

Amintim că, datorită înțelegerii dintre președintele Igor Dodon și omologul său rus Vladimir Putin, fermierii din Moldova exportă unele mărfuri pe piața din Federația Rusă fără a achita taxele vamale. Datorită acestei facilități, fermierii au economisit aproape 3 milioane de lei. Acordul dintre Chișinău și Moscova expiră însă, la sfârșitul lui 2020. 

sinteza.org

Lasă un răspuns