MAE de la Moscova salută intenția Maiei Sandu de a dezvolta dialogul dintre Federația Rusă și Moldova

21f4e8807e56e81d3cea8bb0e72c32d0 EXTERN

Reprezentantul oficial al MAE rus, Maria Zaharova, a declarat că Moscova speră că Maia Sandu va realiza promisiunile electorale „cu privire la respectarea drepturilor și libertăților tuturor cetățenilor țării, indiferent de limba pe care o vorbesc”, transmite TASS.

Rusia este deschisă să dezvolte cooperărea cu R. Moldova și salută declarațiile Maiei Sandu cu privire la intenția de a menține relații constructive cu Moscova. Acest lucru a fost anunțat în cadrul unui briefing de către reprezentantul oficial al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

„Salutăm intențiile declarate ale președintelui ales de a contribui la menținerea unor relații constructive între Moldova și Rusia. La rândul nostru, suntem deschiși pentru dezvoltarea cooperării ruso-moldovene reciproc avantajoase în diverse domenii în interesul popoarelor țărilor noastre, precum și la o interacțiune strânsă pentru a realiza o soluționare transnistreană stabilă și viabilă „, a spus ea.

Potrivit lui Zaharova, Moscova speră ca în timpul președinției lui Sandu, vor fi realizate promisiunile electorale „cu privire la respectarea drepturilor și libertăților tuturor cetățenilor țării, indiferent de limba pe  care vorbesc”. Zaharova a subliniat că alegerile prezidențiale din R. Moldova, potrivit observatorilor internaționali, au avut loc în conformitate cu standardele democratice general acceptate.

Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe rus a amintit, de asemenea, că șeful statului, Vladimir Putin, a felicitat-o pe Sandu cu ocazia victoriei la alegeri.

SURSA: Deschide.md

sinteza.org

Lasă un răspuns