De ce să îți pui unt în cafea. Te va ajuta și să slăbești

unt in cafea LIFESTYLE

Adăugarea untului în cafea este o practică destul de populară în unele diete, precum dieta ketogenică sau dieta paleo, și este cunoscută sub numele de „Bulletproof coffee”.

Cresterea aportului de grăsimi sănătoase

Untul, în special cel provenit din lapte de vacă hrănită cu iarbă, este bogat în grăsimi sănătoase, inclusiv acizi grași omega-3 și acid butiric. Aceste grăsimi îți oferă energie susținută.

Senzație de sațietate prelungită

Grăsimile din unt te pot ajuta să te simți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp, deoarece încetinesc digestia și oferă o eliberare treptată de energie. Acest lucru poate fi util dacă ești într-o dietă săracă în carbohidrați sau încerci să reduci senzația de foame între mese.

Stabilizarea nivelului de zahăr din sânge

Deoarece untul nu conține carbohidrați, nu afectează direct glicemia. Pentru cei care urmează diete cu conținut scăzut de carbohidrați, aceasta poate contribui la menținerea stabilității glicemiei.

Aport energetic crescut

Grăsimile din unt sunt o sursă densă de calorii și pot oferi o sursă rapidă de energie. Cafeaua cu unt este adesea consumată dimineața de cei care practică postul intermitent pentru a beneficia de o sursă de energie fără a stimula producția de insulină.

Textură mai cremoasă și gust bogat

Untul adaugă o textură cremoasă și un gust bogat cafelei, fără a folosi lapte sau alte produse lactate.

Cu toate acestea, consumul de cafea cu unt nu este recomandat pentru toată lumea. Dacă nu urmezi o dietă bogată în grăsimi sau ai probleme cu colesterolul, adăugarea de unt poate crește aportul de grăsimi saturate și calorii, ceea ce ar putea avea efecte negative asupra sănătății pe termen lung.

sinteza.org

Lasă un răspuns