FOTO// Partidul ”Renaștere” și blocul ”Victorie” au organizat un marș în centrul capitalei: ”Este un loc special în inimile noastre”

photo 2024 05 09 13 12 21 ACTUAL

Astăzi, în ziua solemnă a Victoriei, partidul politic „Renaștere” și Blocul „Victorie” și-au unit forțele într-o marș de recunoștință și respect pentru eroii care au luptat în marele război pentru apărarea patriei. Participând la ceremoniile organizate de Comitetul Național de Coordonare „Victoria”, reprezentanții blocului politic au menționat despre importanța păstrării memoriei și transmiterii istoriei eroice către generațiile viitoare.

Marșul Victoriei și Regimentul Nemuritor, două dintre cele mai importante evenimente organizate în onoarea Zilei Victoriei, au fost locul de întâlnire al cetățenilor din toate colțurile Republicii Moldova și ai capitalei. Într-o atmosferă liniștită, mii de participanți au adus omagii celor căzuți pe câmpurile de luptă, depunând flori la focul veșnic al Complexului Memorial „Eternitate”.

„Ziua Victoriei deține un loc special în inimile noastre, iar participarea noastră la aceste ceremonii este un gest de recunoștință față de sacrificiul și curajul celor care au luptat pentru apărarea patriei”, a declarat un reprezentant al Partidului „Renaștere”.

De asemenea, aceștia au amintit că această zi nu este una doar de comemorare, dar și de reafirmare a solidarității naționale în fața actualelor provocări.

„Ziua de 9 mai ne unește în dorința comună de a păstra memoria faptelor eroice ale generației care a apărat pacea și libertatea. Este datoria noastră să transmitem această istorie viitoarelor generații, pentru ca sacrificiul acestor eroi să nu fie niciodată uitat”, a adăugat un reprezentant al Blocului „Victorie”.

Amintim că din 20 aprilie 2024, la inițiativa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), pe teritoriul Republicii Moldova este interzisă confecționarea, promovarea sau răspândirea panglicii Sfântului Gheorghe și a literelor Z și V, utilizate drept semne distinctive ale armatei ruse în războiul din Ucraina. Persoanele fizice care vor sfida noua lege pot fi sancționate cu amendă de la 4500 la 9000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore.

În privința persoanelor cu funcție de răspundere poate fi aplicată amenda de la 9000 la 18 000 de lei și, respectiv, în privința persoanelor juridice amendă de la 18 000 la 30 000 de lei.  

  • FOTO// Partidul ”Renaștere” și blocul ”Victorie” au organizat un marș în centrul capitalei: ”Este un loc special în inimile noastre”
  • FOTO// Partidul ”Renaștere” și blocul ”Victorie” au organizat un marș în centrul capitalei: ”Este un loc special în inimile noastre”
sinteza.org

Lasă un răspuns