Ce simte un om înainte să moară. 3 semne care prevestesc moartea

ce simte un om cand moare 1024x683 1 ACTUAL

Cu o moarte, toți suntem datori. Ultimul prag al vieții a fost dintotdeauna un subiect ce a născut o multitudine de întrebări. Până în ziua de astăzi, multe dintre ele au rămas fără răspuns. S-au scris cărți, s-au făcut studii uriașe. Cercetătorii au reușit să identifice cele mai frecvente 3 semne care prevestesc moartea. Mai mult, specialiștii au descris și ce simte un om înainte să moară.

Ce simte un om înainte să moară?

Poeții au spus că moartea este singura garanție pe care ne-o oferă viața, iar acest lucru nu face decât să sporească oamenilor curiozitatea. Ce se întâmplă în ultimele clipe, ce simte cel care care își dă ultima suflare? Este dureros? Îți revezi cele mai importante amintiri din viață în acele momente?

Cercetătorii au stabilit că cei care au parte de moarte violentă au o senzație asemănătoare celei pe care o simțim când urmărim un film de groază. În ambele cazuri, creierul are același tip de răspuns.

Cele 3 semne care prevestesc moartea

Oamenii de știință de la Universitatea din Chicago au descoperit un semn ce poate prevesti moartea chiar și cu cinci ani înainte. Un risc major apare în cazul persoanelor vârstnice care nu pot identificat mirosurile simple. Studiul a fost efectuat pe 3000 de oameni, cu vârste cuprinse 57 și 85 de ani. Potrivit acestuia, 39% dintre cei care nu au simțit mirosuri precum cele de trandafir, portocală, pește sau mentă, au murit în perioada prezisă, comparativ cu cu cei 19% care aveau doar o pierdere moderată a mirosului. Cercetătorii din Chicago spun că pierderea simțului olfactiv este un semn ce ne avertizează că, în acel moment, ceva este în neregulă în organism.

Ce se întâmplă cu 72 de ore înainte de a muri. Ultimele dorințe ale oamenilor sunt cutremurătoare

Scriitoarea de originie canadiană, Patricia Pearson, vorbește în cartea sa, „Viața de după moarte” despre fenomene paranormale, experiențe la limita morții și despre conștientizarea apropierii morții. Timp de cinci ani, a discutat cu oameni care și-au revenit după ce au fost în moarte clinică și cu asistente și medici din spitale. Un alt semn ce prevestește moartea apare, în multe cazuri, cu 72 de ore înainte de deces. Atunci, muribunzii încep să vorbească despre o viitoare călătorie pe care ar vrea să o facă, chiar dacă acest lucru este mai mult decât evident că este imposibil. Specialiștii nu au nicio explicație științifică pentru percepția acută pe care unii o au asupra iminenței propriei morți.

Un alt semn care prevește moartea este pierderea apetitului. Muribundul refuză să mai mănânce sau să consume lichide. Cei care au ajuns aproape de sfârștiul vieții nu mai pot înghiți. Oboseala excesivă, o slăbiciune fizică accentuată și somnul prelungit sunt alte semne care prevestesc moartea. În acele momente, creierul începe să cedeze și apare confuzia. Este posibil ca aceștia să nu își mai dea seama unde se află, să își uite numele sau nu îi recunoască pe cei din jurul lor.

Semne din popor care prevestesc moartea

Etnograful Simion Florea Marian a notat, în lucrarea „Înmormântarea la români”, câteva dintre semnele pe care românii le consideră, din cele mai vechi timpuri, prevestitoare de moarte. Căderea unei icoane sau a unei oglinzi de pe perete și sfărâmatul acesteia, cântecul cucului sau cucuvelei, mieunatul continuu al pisicilor sau urletul câinilor din casa în care se stă o persoană bolnavă. Alte semne care prevestesc moartea se pot arăta în vis. Cei care visează morminte, persoane îmbrăcate în negru sau dinți căzuți vor avea, în scurt timp, un deces în familie sau în cercul de apropiați.

sinteza.org

Lasă un răspuns