Președinta partidului ”Renaștere” acuză guvernarea PAS: ”Excluderea Moldovei din summitul UEE, o decizie geopolitică greșită”

natalia parasca POLITIC

Natalia Parasca, președinta partidului ”Renaștere”, și-a exprimat dezamăgirea față de autoritățile din Republica Moldova care au decis excluderea țării din summitul Uniunii Economice Eurasiatice (UEE), care are loc la Moscova, în ajunul Zilei Victoriei. Într-o declarație, Parasca a subliniat că absența Moldovei din acest forum este regretabilă.

În opinia președintei partidului, Republica Moldova, un stat cu o economie încă fragilă, ar putea beneficia semnificativ de pe urma aderării la UEE. Ea a subliniat că, în afara beneficiilor imediate pentru sectorul agricol, Moldova ar putea să-și revitalizeze și să-și modernizeze întreaga economie, inclusiv ramurile agriculturii, producției și medicinii.

”Astăzi, în ajunul Zilei Victoriei, la Moscova va avea loc un summit al Uniunii Economice Eurasiatice (UEE). Data pare simbolică – un eveniment semnificativ pentru țările fostei URSS, care împreună au învins fascismul, iar astăzi cooperează, inclusiv pe tărîmul economic. Este foarte regretabil și supărător că această veste nu privește și Moldova… Autoritățile Republicii au lăsat țara noastră în afara bordurilor navei numite UEE. Iar această navă ne-ar oferi nouă, unui stat cu o economie distrusă, protecție și încredere în viitor”, a notat lidera partidului ”Renaștere”.

Cu toate acestea, Parasca a acuzat guvernarea actuală că tratează acest subiect doar în termeni geopolitici, refuzând să considere beneficiile reale pe care aderarea la UEE le-ar putea aduce. Ea a denunțat decizia autorităților ca fiind una de ”supunere” la promisiunile și influența Occidentului, ignorând astfel oportunitățile de dezvoltare economică pentru Moldova.

La final, Parasca nu a ezitat să îi acuze pe Maia Sandu și PAS de pregătirea unei soarte nefericite pentru Moldova prin refuzul de a exploata potențialul de cooperare economică și integrare regională.

”Nu este vorba doar despre comerț, deși pentru noi, ca țară agrară, acest domeniu este extrem de important. Aici vorbim despre ramuri întregi: agricultură, producție și medicină. Însă guvernarea de astăzi caută doar să cocheteze cu șabloanele geopolitice. Dar ce se întîmplă în realitate? Refuzul de la beneficiile reale din prezent și viitor de dragul promisiunilor și pomenelor din Occident. Eu și colegii mei nu suntem categoric de acord cu soarta pe care Sandu și PAS au pregătit-o pentru Moldova”, a conchis aceasta.

sinteza.org

Lasă un răspuns