Secretarul de Stat al Ministerului Mediului a avut o întrevedere cu reprezentanții Misiunii Fondului Monetar Internațional

2 POLITIC

În cadrul întrevederii cu reprezentanții Misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI), Aliona Rusnac, Secretară de stat a Ministerului Mediului din Republica Moldova, au discutat despre progresele în domeniul ajustării cadrului normativ în domeniul mediului și sustenabilității pe care țara noastră le-a realizat în acest an.

Reprezentanții FMI au discutat despre noul Cod Silvic și a Legea privind acțiunile climatice,care au fost votate recent. Totodată, a fost reiterată necesitatea de a crea Comisia Națională privind Schimbările Climatice, precum și elaborarea unui document de politici privind Reducerea Riscurilor de Dezastre Naturale. Aceste acte legislative reprezintă angajamentul nostru pentru protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice.

De asemenea, a fost discutat noul mecanism de finanțare și susținere pentru Reziliență și Facilitarea Sustenabilității (RFS). Mecanismul va fi esențial în sprijinirea eforturilor Guvernului în gestionarea provocărilor climatice și creșterea rezilienței la riscurile de dezastre, schimbările climatice și eficiența energetică.

sinteza.org

Lasă un răspuns