Fața nevăzută a Londrei – cuțitari, hoți, poliție depășită de situație. O româncă spune cum să te ferești: „Respect regula cu sfințenie” 

fata nevazuta a londrei EXTERN

O româncă stabilită la Londra spune că orașul nu este deloc sigur și că respectă cu sfințenie niște reguli.  

Gabriela Crăciun, o româncă stabilită de aproape 10 ani în Londra spune că orașul nu este deloc unul sigur, fiind martoră la multe infracțiuni violente. Mai mult, invitată în emisiunea Departe de România, ea spune că respectă cu sfințenie o regulă. 

„Eu când m-am mutat aici am primit un sfat pe care îl respect cu sfințenie. De câte ori călătoresc, dacă merg cu metroul, mă urc ori în primul vagon, ori în ultimul vagon. În caz de atentat sunt cele mai sigure. De obicei, cei care aruncă cu bomba se urcă la mijloc ca să fie victime cât mai multe”, spune românca.

„De fiecare dată când plec de acasă îmi fac poză și-i trimit soțului meu să vadă cum sunt îmbrăcată și unde mă duc. Au fost foarte multe situații în care am auzit că într-un loc a avut loc un atentat, dacă vă aduceți aminte, în 2019, pe London Bridge chiar a murit o româncă. Erau în luna de miere. A intrat cu mașina pe trotuar în mulțime. Până să te ducă la morgă, te identifică după haine, e primul lucru care te identifică”, spune Gabriela.

Românca spune că a fost martoră la un atac cu cuțitul

„Au fost foarte multe situații și când auzi povestindu-se nu îți dai seama ce impact emoțional are, dar când ești în situație e altceva. Eram odată cu soțul meu în centru și pur și simplu a venit din spate o mulțime de oameni țipând. Era clar că era cineva cu cuțitul. Sunt foarte multe situații în care se înjunghie pe stradă, e terifiant. Ne-am retras într-o bijuterie.

Bijuteria imediat a tras gratiile, a închis ușile și am început să tremur. Eu ziceam că am văzut destule și-s așa foarte sigură pe mine, evident nu. Deci am avut o reacție de asta instinctuală, incontrolabilă, am început să tremur toată și să plâng”, povestește românca.

Gabriela spune că zonele din centru sunt cele nesigure, hoții vizând turiștii

„Sunt zone de care trebuie să ne ferim? Are Londra, și o față nevăzută?”, a întrebat moderatorul emisiunii, Gabriel Nuță-Stoica.

„Zonele turistice. Ca în orice oraș bogat, plin de turiști. Turiștii când vin, nu țin mâna pe portmoneu. Sunt veseli, sunt relaxați se uită pe sus, la statui, la luminițe și hoții pe lângă ei „operează”. Pe lângă hoți, sunt foarte mulți cuțitari, iar situația s-a înrăutățit după pandemie, pentru că au rămas foarte mult fără locuri de muncă și practic este modul lor de a supraviețui. Îți fură ce ai, telefon, cameră, poșetă, se duc le vând și ei cu banii ăia mai trăiesc o zi sau două, după care o iau de la început. Londra, e înțesată de poliție, dar nu fac față.

Lumea e foarte supărată pe primar. De altfel, e cu semul întrebării dacă va fi reales tocmai pentru că londonezii spun că nu s-a preocupat deloc de situația asta cu criminalitate în Londra. Și într-adevăr e o problemă”, mai spune românca. 

În ediția din această săptămână a emisiunii Departe de România am făcut cunoștință cu Gabriela Crăciun, o româncă ce locuiește în capitala Angliei de aproape 10 ani. În cadrul discuției, am aflat câteva detalii mai puțin cunoscute despre Londra și am demontat sau confirmat anumite mituri.

sinteza.org

Lasă un răspuns