Natalia Parasca, liderul partidului „Renaștere”, dezvăluie detalii despre vizita la Moscova

in cadrul unei conferinte POLITIC

Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere”, a dezvăluit detalii privind recenta sa vizită la Moscova. În cadrul unei conferințe, liderul partidului „Renaștere” a accentuat importanța dialogului și cooperării în contextul deteriorării relațiilor dintre Moldova și Rusia.

În cadrul întâlnirilor cu reprezentanții Dumei de Stat, Consiliului Federației și ”Rosselhoznadzor”, Parasca și-a expus preocupările legate de sancțiunile și deciziile politice ale guvernului PAS, care au condus la o scădere a relațiilor economice și sociale între cele două țări.

Conform spuselor Nataliei Parasca, sub conducerea PAS și a președintelui Maia Sandu, Moldova a adoptat politici ostile față de Rusia, inclusiv sancțiuni și restricții comerciale, care au avut un impact negativ asupra economiei și demografiei moldovenești.

Totodată, Parasca a subliniat că demonizarea Rusiei de către autorități și încercările de a o prezenta drept singurul vinovat pentru problemele interne ale Moldovei sunt nejustificate și dăunătoare.

Aceasta a menționat că PAS în încearcă să scape de responsabilitatea propriei guvernări pentru prăbușirea economiei și declinul demografic.

La final, președinta partidului a pledat pentru o abordare bazată pe dialog și cooperare între Moldova și Rusia, subliniind că confruntarea și antagonismul nu servesc intereselor naționale ale Moldovei și nu aduc soluții la problemele interne.

sinteza.org

Lasă un răspuns