Deputatul Vasile Bolea lansează acuzații: „Binomul Dodon-Sandu a mai născut un președinte de raion PAS și doi vicepreședinți PSRM”

binomul dodon sandu POLITIC

Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și lider al partidului „Renaștere”, a declanșat un scandal politic, aducând acuzații grave celor din PAS și PSRM.

Potrivit acestuia, așa-numitul „Binom Dodon-Sandu” ar fi influențat în mod decisiv numirea unui președinte de raion afiliat PAS în Drochia, însoțit de numirea a doi vicepreședinți PSRM.

Într-o declarație feroce, Bolea sugerează că acest fenomen nu ar fi un caz izolat, ci doar o manifestare în plus a colaborării ascunse dintre cele două partide aflate. Acesta critică vehement conducerea PSRM pentru presupusa ipocrizie în fața acestor evenimente, sugerând că aceștia continuă să ignore realitatea și să ofere răspunsuri evazive, menționând ironic că „conducerea PaSRM în continuare se va preface că afară plouă”.

„Binomul Dodon -Sandu a mai născut un președinte de raion PAS la Drochia și doi vicepreședinți PSRM.
P.s. Interesant, conducerea PaSRM în continuare se va preface că afară plouă? Continuați să spuneți că „așa trebuie””, a scris acesta.

Bolea avertizează asupra consecințelor acestor acțiuni, afirmând că numărul mare de minciuni vor deteriora imaginea publică a ambelor partide.

„De atâtea minciuni spuse de voi și pietrele au început să crape”, a conchis acesta într-o postare pe pagina sa.

De cealaltă parte, Comitetul Executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova anunță că a decis să excludă din partid consilierii raionali, dar și membrii conducerii organizației teritoriale din Drochia.

„Astăzi, Comitetul Executiv al PSRM a luat decizia de a exclude din rândurile partidului membrii conducerii organizației teritoriale Drochia, precum și consilierii raionali, care contrar deciziei Comitetului Executiv al PSRM au votat pentru un președinte de raion, reprezentant PAS. Alegerea neconformă a președintelui raionului Drochia a avut loc în pofida discuțiilor pe care conducerea PSRM le-a avut în ultimele zile cu membrii PSRM din Drochia unde s-a convenit contrariul.
Amintim că Comitetul Executiv al PSRM a atenționat reprezentanții formațiunii în APL că nu va admite astfel de votări”, este menționat în comunicatul postat.

Precizăm că Vasile Cemortan, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate a fost ales în funcţia de preşedinte al raionului Drochia. Pentru candidatura lui au votat 20 de consilieri. La fel, în ședința de astăzi, Tatiana Botnar și Igor Jidraș, au fost aleși în calitate de vicepreședinți ai raionului Drochia, ambii fiind din PSRM.

sinteza.org

Lasă un răspuns