Marina Tauber către Maia Sandu: S-a lăudat cu facilități pentru diasporă, dar nu a promulgat legea și este NULĂ

screenshot 4 3 POLITIC

Prin intermediul avocaților săi, Marina Tauber lansează noi acuzații în adresa guvernării PAS și a Maiei Sandu. Deputatul Partidului ȘOR consideră că majoritatea parlamentară au plagiat un proiect care le aparține și care a fost propus încă în anul 2020.

Proiectul prevedea un șir de facilități pentru cetățenii din diasporă, mai exact, scutirea de taxe vamale pentru bunurile personale ale cetățenilor care revin de peste hotare. Respectivul proiect a fost propus de formațiunea lui Ilan Shor și prezintă o extindere la nivel naționat a unui program care se desfășoară de mai mulți ani în raionul Orhei, datorită căruia, sute de persoane au revenit definitiv în țară și s-au reintegrat în viața social-economică a țării.

”Maia Sandu și oastea ei de plagiatori și-au adus aminte de diasporă și se laudă că, timp de un an de când au pus mâna pe putere, au votat o singură lege pentru moldovenii din afară. O lege, dar și aceea plagiată, în mare parte, de la un proiect al Partidului „ȘOR”, propus încă în aprilie 2020. Proiectul nostru prevedea un șir mai mare de facilități pentru cetățenii din diasporă, inclusiv ceea ce propune președintele Maia Sandu în inițiativa sa”, scrie Marina Tauber pe pagina sa oficială.

Marina Tauber se arată nedumerită de ce această lege pe care au preluat-o de la partidul ȘOR nu este promulgată de către Maia Sandu și a rămas doar ca o lege votată la inițiativa președintelui țării în Parlament. Aceasta menționează că legea este nulă, iar diaspora nu poate beneficia de aceste facilități.

”Au plagiat-o, Dumnezeu cu ei. Noi știm că nu sunt în stare să vină cu idei bune. N-au ei capacitatea asta. Sperăm că vor beneficia de ea cât mai mulți oameni. Alta e problema, prieteni, deocamdată nu știm când se va întâmpla acest lucru. Și asta pentru că Maia Sandu s-a lăudat cu această lege „votată la inițiativa ei în Parlament”, însă, atenție, încă nu a promulgat-o. Ce așteaptă Maia Sandu? Asta e întrebarea. Dacă tot e atât de bună „legea Maiei Sandu”, de ce nu o promulgă? Pentru că fără a fi promulgată, legea este nulă, iar diaspora nu poate beneficia de ea. Poate Maia Sandu știe că vara vin foarte mulți moldoveni acasă, în vacanță. Unii vin cu mașini, alții cu alte bunuri. Și de ce să le oferi facilități fiscale diasporei acum, când poți să-i mai scurgi câteva luni de bani, până când va scădea fluxul de intrări în țară. După asta, cu surle și trâmbițe, Maia Sandu va anunța că a promulgat legea. Un scenariu foarte probabil, care se înscrie perfect în tactica lor de a tâmpi și minți lumea.Vă prezentăm, stimați cetățeni din diasporă, proiectul de lege elaborat de fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR””, scrie deputatul.

Proiectul de lege elaborat de către deputații partidului ȘOR îl puteți găsi AICI.

sinteza.org

Lasă un răspuns