Agenția Turcească TIKA – Moldova DECORATĂ cu Ordinul de Aur ”Insigna Ștefan cel Mare și Sfânt”

277555334 7240957949309486 1708968958330499864 n ACTUAL

În cadrul evenimentului ”Ștefan cel Mare și Sfânt pentru PACE”, Asociația Obștească ”Ștefan cel Mare și Sfânt” a oferit reprezentantei TIKA din Republica Moldova, Selda Özdenoglu, ordinul ”Insigna de Aur Ștefan cel Mare și Sfânt” pentru aportul semnificativ adus de către Agenție pentru refugiații ucraineni care fug de invazia rusească. Insigna de aur a fost oferită de către Președintele Asociației ”Ștefan cel Mare și Sfânt”, Andrei Batereanu.

”A fost o onoare pentru noi s-o avem, în calitate de invitată, pe doamna Selda Özdenoglu, șefa Agenției TIKA din Moldova, în cadrul evenimentului „Ștefan cel Mare și Sfânt pentru APACE”, unde i-am oferit insigna de aur a Asociației pentru aportul semnificativ adus în această perioadă celor care fug de război. Chiar dacă, în trecut, cu peste 500 de ani în urmă, popoarele noastre nu s-au prea înțeles, astăzi, la atâția ani distanță, ne dăm mâna, legăm prietenii și facem fapte bune împreună.

Îi mulțumim doamnei Selda Özdenoglu pentru vorbele frumoase adresate eroului nostru, Ștefan cel Mare și Sfânt”, se arată în comunicatul Asociației ”Ștefan cel Mare și Sfânt”.

La rândul său, reprezentanta TIKA în Moldova, Selda Özdenoglu, a mulțumit Asociației Obștești pentru apreciere și a declarat în cadrul evenimentul că este onorată să se afle în Republica Moldova și să contribuie pentru a oferi ajutorul necesar cetățenilor aflați în dificultate.

Din partea mea și din partea echipei vă mulțumesc foarte mult pentru apreciere. Într-adevăr, un erou mare a fost Ștefan cel Mare, iar voi sunteți urmașii acestuia. Sunt onorată să fiu aici, să-mi fac serviciul aici. Și-n timpurile frumoase, și-n cele grele suntem împreună. Vă mulțumesc!”, a declarat Selda Özdenoglu în cadrul evenimentului de premiere, care a avut loc sâmbătă, 26 martie, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

sinteza.org

Lasă un răspuns