AO ”Ștefan cel Mare și Sfânt”: Condamnăm acest război. Voluntarii sunt gata să ofere ajutor refugiaților

202226897 5697896773615619 9219523989306516421 n ACTUAL

Asociația Obștească ”Ștefan cel Mare și Sfânt” și-a expus părerea asupra războiului dintre Ucraina și Rusia. Președintele Asociației, Andrei Batereanu, a îndemnat lumea la calm și la pace. Totodată, acesta a menționat că voluntarii și membrii asociației sunt pregătiți pentru a oferi sprijin instituțiilor statului care vor gestiona criza refugiaților din statul vecin.

”Condamnăm cu fermitate acest război care, sinceri să fim, ne-a luat prin surprindere. Îndemnăm toată lumea la calm și pace. Suntem alături de toți cei care au de suferit de pe urma agresiunilor militare din Ucraina. Îndemnăm la unitate și maturitate liderii lumii și, în special, politicienii din Republica Moldova. Contăm pe profesionalismul, maturitatea și înțelepciunea conducerii Republicii Moldova.Cu toții suntem îngrijorați de ceea ce se întâmplă și cu mare atenție urmărim procesele dramatice din Ucraina.În această ordine de idei, venim cu un apel către instituțiile statului, primăria municipiului Chișinău și ne arătăm deschis disponibilitatea ca, împreună cu membrii asociației și voluntarii pe care îi avem, să oferim suportul nostru necondiționat acolo unde instituțiile statului au nevoie de ajutor în gestionarea crizei create, pentru sprijinul refugiaților din statul vecin. Războiul este cea mare prostie pe care o poate face omenirea, în cea mai frumoasă perioadă pe care am cunoscut-o, una în care credeam că niciun lider de țară poate să se gândească și să comită așa ceva. Orice început are și un sfârșit. Pace tuturor, preabunule Dumnezeu ai grijă de noi”, se menționează în postare.

Menționăm că în această dimineață, Vladimir Putin a comunicat că este inevitabil un război cu Ucraina, iar în câteva ore, Ucraina a fost invadată de militari ruși. Zeci de oameni și-au pierdut viața.

Peste 3000 de ucraineni și-au găsit refugiu în Republica Moldova.

sinteza.org

Lasă un răspuns