DOC// Justiția în percepția Maiei Sandu: A comis omor – ELIBERAT, nu a întors credit – LA PUȘCĂRIE!

justitia in perceptia maiei sandu ACTUAL

La data de 11 noiembrie, anul curent, Preşedintele Maia Sandu a respins cererea de graţiere a unei mamei cu 5 copii, condamnată anterior la 8 ani de închisoare pentru că nu a restituit un împrumut. Despre aceasta a anunțat avocatul, Iulian Rusanovschi, care a ținut să menționeze că „în ţara hoţilor şi a furtului miliardului, face puşcărie doar o mamă care a împrumut prin contract 8.000 de euro pentru întreţinerea şi creşterea copiilor săi, după ce tatăl lor i-a abandonat.”

Cererea de graţiere era singura speranţă de care se agăţaseră acei copilaşi şi bunicii lor care îi îngrijesc. Probabil suferinţa lor nu a fost suficientă pentru a ajunge la inima Preşedintelui Ţării. Nu a fost suficient nici faptul că Ursachi Natalia (mama celor 5 copii) primise aviz favorabil pentru gratiere din partea Penitenciarului Rusca, iar expertul psihiatru stabilise clar că: „o eventuala gratiere nu va produce risc de recidivă””, a scris Iulian Rusanovschi pe Facebook.

DOC// Justiția în percepția Maiei Sandu: A comis omor - ELIBERAT, nu a întors credit - LA PUȘCĂRIE!
Sursa: Facebook/Iulian Rusanovschi

Potrivit avocatului, este „trist este şi faptul că Presedintele nu a intervenit in acest act de injustitie pentru a echilibra inechitatea sociala fata de aceasta persoana.” 

Totodată, Iulian Rusanovschi spune că șeful statului nu a intervenit în acest act de injustiție pentru a echilibra inechitatea socială față de această persoană.

Anterior, presa a scris că femeia condamnată ar fi împrumutat de fapt 2 500 de euro şi a luat un automobil BMW 320 de la Vitalie Plugari, un bărbat care plasase anunțul de vânzare a mașinii pe un site specializat.

Într-un final bărbatul i-ar fi cedat femeii mașina printr-o procură. Când și-a dat seama că a pierdut și banii pe împrumut, dar și valoarea automobilului s-a adresat în instanță.

Ulterior, Curtea de Apel Bălţi a condamnat-o pe femeie la şase ani de închisoare pentru escrocherie săvârşită în proporţii deosebit de mari şi a obligat-o să restituie suma de 11.200 de euro, dedusă din valoarea maşinii – 8 700 de euro – şi datoria de 2 500 de euro.

Dublele standarde ale Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu

La finalul lunii octombrie a anului curent, Maia Sandu a semnat un decret prezidențial privind aprobarea unei grațieri individuale pentru partea neexecutată din pedeapsa aplicată, cu oferirea unui termen de probă de doi ani și nouă luni, în rândul persoanei – Grosu Maria Dumitru, condamnată în 2017 la 8 ani de închisoare de către Judecătoria Edineț, pentru comiterea unui omor.

Mai exact, la data de 24.06.2016, cetățeanca grațiată a primit în vizită o persoană de genul masculin cu care împreună au consumat băuturi alcoolice și în urma unui conflict iscat între ei, cu scopul de-ai cauza leziuni corporale, aplicându-i bărbatului cu un obiect metalic, o lovitură în regiunea capului, acțiune care a dus la decesul victimei.

Până la începerea cercetării judecătorești, inculpata a depus o cerere prin care a declarat că-și recunoaște integral vina pentru faptele comise care au dus la decesul victimei.

Astfel, la începutul anului 2017, conform Articolului 151 al.4 Cod Penal – Vătămarea intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății care au provocat decesul victimei, Grosu Maria Dumitru a fost condamnată ca și în cazul mamei cu copii, la aceeași 8 ani de închisoare de către Judecătoria Edineț.

Sentința Grosu Maria by Sinteza on Scribd

Într-un final, cetățeanca care a fost condamnată pentru omor, s-a aflat în penitenciarul pentru femei de tip închis ceva mai mult de 4 ani, fiind grațiată de Maia Sandu la data de 25 octombrie în temeiul art. 88 lit. e) din Constituția Republicii Moldova și al art. 108 din Codul penal al Republicii Moldova.

DOC// Justiția în percepția Maiei Sandu: A comis omor - ELIBERAT, nu a întors credit - LA PUȘCĂRIE!

VEZI ȘI: VIDEO// Populism marca PAS: În alegeri-DA, după-BA! Președinta a refuzat grațierea unei mamei cu 5 copii

sinteza.org

Lasă un răspuns

  1. didI

    ce MANIPULARE… „o mamă care a împrumut prin contract 8.000 de euro pentru întreţinerea şi creşterea copiilor săi”. din text rezulta ca femeia a luat un credit de 2500 de euro pe care l-a dat avans pentru o masina de 8000, pe care nmu a mai platit-o… e vorba de furt si inselaciune, nu de imprumut pentru intretinerea copiilor…