Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit cu un mesaj de felicitare și recunoștință pentru femeile din mediul rural

igor grosu POLITIC

”Ziua internaţională a femeilor din mediul rural este un prilej pentru a conștientiza rolul important al femeii în comunitate, a-i aprecia curajul și pentru a transmite tuturor femeilor un mesaj de susținere și recunoștință. Dumneavoastră dezvoltați satele și aduceți schimbarea”, a remarcat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a salutat faptul că în actualul Legislativ sunt 41 de doamne deputate – un număr record în istoria parlamentarismului din Moldova.

”În ultimii ani femeile se implică tot mai activ în politică, este un succes pentru Moldova”, a menționat Speakerul.

Potrivit Vicepreședintelui Parlamentului, Mihail Popșoi, pe 14 octombrie 2021, Republica Moldova a mai obținut o victorie pentru drepturile femeilor – a fost ratificată Convenția Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenței împotriva femeilor şi a violenței domestice.

”Este un mecanism de protecție sporită  a femeilor și fetelor împotriva violenței domestice care va fi implementat de Republica Moldova de rând cu alte 34 de țări europene progresiste”, a punctat Mihail Popșoi. 

Deputata Doina Gherman, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, s-a arătat convinsă că odată cu implementarea prevederilor convenției, va începe o nouă etapă în combaterea violenței împotriva femeilor și fetelor și anume cea de toleranță zero pentru orice formă de violență.

Ziua internaţională a femeilor din mediul rural este sărbătorită, în fiecare an, la 15 octombrie pentru a conştientiza faptul că femeile de la sate contribuie la bunăstarea familiilor lor şi la dezvoltarea economiei rurale.

sinteza.org

Lasă un răspuns