Avocații Procurorului General au informat coraportorii APCE: Arestul lui Stoianoglo a avut loc cu grave încălcări ale legii

stoianoglo POLITIC

Avocații lui Alexandr Stoianoglo au informat coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru Republica Moldova despre abuzurile în acest dosar.

Apărătorul Victor Munteanu a scris pe rețelele de socializare că delegației APCE le-a fost prezentată informația detaliată, susținută prin probe, că solicitarea arestării lui Alexandr Stoianoglo în baza informației din mass-media și în baza unor capete de acuzare absurde constituie o sfidare flagrantă a legii.

Cazul fără precedent de înlăturare abuzivă a Procurorului General Alexandr Stoianoglo din funcție și pornirea unei cauze penale în afara cadrului legal au fost subiectul principal al discuției dintre avocații Domnului Stoianoglo și coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) în timpul vizitei acestora la Chișinău. Delegației APCE le-a fost prezentată informația detaliată, susținută prin probe, că solicitarea arestării lui Alexandr Stoianoglo în baza informației din mass-media și în baza unor capete de acuzare absurde constituie o sfidare flagrantă a legii. De asemenea, am discutat cu membrii delegației repeziciunea cu care s-a derulat operațiunea de deturnare a cadrului legal cu scopul de a acapara conducerea Procuraturii Generale, dar și despre impedimentele create avocaților pentru a comunica în privat cu clientul. Vom informa în continuare forurile internaționale despre evoluția pe acest caz”, a anunțat Victor Munteanu.

sinteza.org

Lasă un răspuns