PSRM a solicitat Guvernului să acorde compensații pentru achitarea resurselor energetice în perioada rece a anului

photo 2021 10 12 17 01 33 POLITIC

Fracțiunea PSRM în CMC a propus guvernului să se alăture deciziei Consiliului Municipal Chișinău de a acorda categoriilor cu venituri mici ale populației compensații pentru achitarea resurselor energetice în perioada rece a anului.

În special, este vorba despre compensarea diferenței de preț la gaze pentru consumatorul final care s-a creat din cauza negocierilor nereușite ale guvernului.

De asemenea, s-a propus extinderea numărului de categorii care pot beneficia de compensații, cum ar fi: medici, pedagogi, funcționari publici, cu excepția judecătorilor și a procurorilor.

Inițiativa PSRM este motivată de situația dificilă care s-a creat în țară cu referire la resursele energetice.

Reamintim că astăzi, Consiliul Municipal Chișinău a luat decizia de a acorda unui număr de 22 mii de locuitori ai capitalei compensații pentru achitarea resurselor energetice și serviciile locativ-comunale în perioada rece a anului, în mărime de 40% din suma indicată în factură. Conform Regulamentului aprobat, beneficiari ai compensațiilor sunt locuitorii Chișinăului care au un venit mediu lunar mai puțin de 3000 de lei pe persoană, iar pentru familiile tinere – 5000 de lei.

sinteza.org

Lasă un răspuns