La 85 de ani de la nașterea maestrului Eugen Doga, o clădire din centrul capitalei îi va purta numele

ACTUAL

Un Centru cultural, care va purta numele maestrului Eugen Doga, va fi amplasat centrul capitalei. Proiectul a fost prezentat de Ion Ceban, ieri, la ședința Consiliului Municipal Chișinău, scrie Unimedia.INFO.

„Clădirea abandonată cu suprafața de 228 mp, de la intersecția străzilor V. Alecsandri și V. Micle, va prinde viață și va fi în gestiunea Direcției Cultură.

Am avut și o discuție telefonică și i-am comunicat maestrului despre această decizie, la care a mulțumit tuturor.

Inițial, va fi efectuată expertiza tehnică a clădirii, ulterior vom elabora proiectul și vom prevedea suma financiară din bugetul municipal.

Vom solicita și suportul Ministerului Culturii.

Maestru Eugen Doga nu este doar o valoare a Chișinăului, nu este o valoare doar a Republicii Moldova, este o valoare universală.

Este unul dintre cei mai apreciați compozitori ai sec XX.

În 2022 marele compozitor Eugen Doga împlinește 85 de ani de la naștere când ne propunem să organizam mai multe evenimente culturale dedicate maestrului.

Prin crearea Centrului Cultural „Eugen Doga” vom asigura suportul pentru tinerele talente în dezvoltarea educației muzicale, estetice și colecționarea patrimoniului de creație al lui Eugen Doga.

Vrem ca maestrul să aibă posibilitatea să se bucure de acest spațiu cultural fiind în viață”, scrie primarul capitalei, Ion Ceban.

sinteza.org

Lasă un răspuns