O fostă vilă a lui Ceauşescu a fost transformată în cămin pentru bătrânii abandonaţi. Cum arată acum clădirea

screenshot 2 1 ACTUAL

O fostă vilă ce i-a aparținut lui Nicolae Ceauşescu urmează să fie transformată într-o casă de bătrâni gratuită pentru bătrânii săraci şi abandonaţi. Cea care vrea să facă posibil acest lucru este o fostă jurnalistă din Botoşani, implicată de mai bine de zece ani în acţiuni umanitare.

O fostă vilă a lui Ceauşescu, transformată în cămin pentru bătrânii abandonaţi

Ionela Ivan este cea care a înfiinţat, de mai mulți ani, asociaţia „Happy”, care este dedicată mai multor proiecte sociale, cum ar fi stabilirea unor zone de colectare a hainelor şi alimentelor în municipiul Botoşani, pentru cei nevoiaşi. Cu ajutorul acestei asociaţi, zeci de oameni ai străzii sunt hrăniţi zilnic graţie donaţiilor din partea unor persoane inimoase.

Fiind extrem de impresionată de soarta bătrânilor şi nevoiaşilor ajunşi pe drumuri, după o viaţă grea de muncă, fosta jurnalistă a demarat un proiect deosebit, astfel că a realizat un cămin gratuit pentru bătrânii nimănui, susţinut doar din sponsorizări. Această construcţie va fi realizată chiar într-un din fostele vile de protocol ale Nicolae Ceauşescu, într-un sat din judeţul Botoşani, rămasă într-o stare deplorabilă.

Ideea spectaculoasă pentru amenajarea unui cămin de bătrâni i-a venit în timpul unei ierni grele, cu 7 ani în urmă, când a fost profund impresionată de bătrânii rămaşi să înfrunte gerul pe străzi sau abandonaţi de familii în locuinţe dărăpănate şi neîncălzite. Astfel că și-a sunat toţi prietenii iar împreună au strâns zeci de supe calde pe care să le dea oamenilor pe stradă, măcar pentru a-şi potoli foamea şi a se încălzi. Chiar în acel moment i-a venit şi ideea înfiinţării unui cămin de bătrâni gratuit pentru bunicii nimănui.

O fosta vila a lui Ceausescu, transformata in camin pentru batranii abandonati
O fosta vila a lui Ceausescu

În urmă cu un an, tânăra a găsit, la 20 de kilometri de Botoşani, o fostă casă de protocol care a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, în satul Rădeni, comuna Frumuşica, unde casa în paragină era scoasă la vânzare. Astfel că asociaţia „Happy” s-a angajat că o va plăti în timp, pe bucăţi, din donaţii şi a început să o repare.

Acest cămin de bătrâni va fi gratuit, iar cei cu dizabilităţi sau probleme de sănătate vor avea parte de o minimă îngrijire medicală, dar şi de susţinerea unui asistent social. În acest proiect s-a raliat şi Asociaţia ”Salvează o inimă” tot din Botoşani dar şi Asociaţia Creştină pentru Tine.

sinteza.org

Lasă un răspuns