Cine sunt cei doi candidați propuși la funcția de Procuror General interimar după reținerea lui Stoianoglo

POLITIC

Dumitru Robu şi Victoria Furtună sunt candidaţii propuşi pentru funcţia de procuror general interimar. Aceştia au fost selectaţi de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor.

Cei doi urmează să se prezinte la ora 15:30 la şedinţa CSP pentru a-şi expune punctul de vedere privind selectarea lor ca candidaţi pentru funcţia de procuror general interimar.

Dumitru Robu a ocupat funcţia de procuror general interimar şi în 2019, timp de aproape cinci luni, din iulie şi până în decembrie. Atunci în fruntea Guvernului era actualul preşedinte, Maia Sandu. El a fost numit atunci prin decret prezidenţial semnat de fostul şef de stat, Igor Dodon.

Victoria Furtună activează în organele procuraturii din anul 2008. Din 2016 deține funcția de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție.

Procuratura Generală a rămas fără conducere după ce s-a dispus începerea urmăririi penale pe numele lui Stoianoglo. Marți, Alexandr Stoianoglo, a venit la ședința Consiliului Superior al Procurorilor chiar în timp ce membrii instituției discutau dacă pe numele lui trebuie demarată o anchetă penală. Acest lucru a stârnit indignarea ministrului Justiţiei, Sergiu Litvinenco.

Alexandr Stoianoglo a vrut să depună cerere și le-a amintit membrilor CSP că poti fi trași la răspundere pentru deciziile luate.

Ulterior, Alexandr Stoianoglo a părăsit ședința și a anunțat că va organiza un briefing, lucru care nu s-a mai întâmplat.

sinteza.org

Lasă un răspuns