Ce aplicații să încerci dacă nu mai vrei să folosești WhatsApp. Două alternative chiar mai bune

SCI-TECH

WhatsApp trece prin schimbări importante și poate ai dori să nu mai folosești aplicația de mesagerie. Mai jos ai două alternative.

WhatsApp își schimbă termenii și condițiile și va face disponibile datele tale personale, inclusiv numărul de telefon și locația, companiei mamă Facebook. Dacă nu dorești asta, dar vrei în continuare o aplicație de mesagerie criptată atunci poate ar fi cazul să încerci alte aplicații.

Elon Musk recomandă să folosești aplicația Signal. La fel și Jack Dorsey, CEO-ul Twitter.

De ani de zile, WhatsApp a colectat în mod deschis anumite date despre utilizatori pentru a le distribui companiei-mamă Facebook. Ultima sa modificare de politică doar extinde acest lucru. Signal, pe de altă parte, luptă împotriva oricărei entități care vă solicită datele și adaugă caracteristici și funcționalități pentru a rămâne anonim și pentru a-ți păstra conversațiile private.

Signal este o aplicație care poate fi găsită în locurile obișnuite, cum ar fi Google Play Store și App Store și funcționează la fel ca o aplicație obișnuită de mesagerie. Este o dezvoltare open source oferită gratuit de Fundația Signal non-profit și este folosită de ani de zile de personalități ca Edward Snowden.

Funcția principală a Signal este că poate trimite mesaje text, video, audio și imagine protejate prin criptare end-to-end, după verificarea numărului de telefon permițându-vă să verificați în mod independent identitatea altor utilizatori de Signal. De asemenea, puteți folosi aplicația pentru a efectua apeluri vocale și video, fie unul câte unul, fie cu un grup.

O altă aplicație pe care o poți folosi pentru a vorbi cu prietenii și familia este Telegram. Oferă criptare end-to-end și promite să nu-ți stocheze și să-ți fure datele.

sinteza.org

Lasă un răspuns