Ion Ceban: Vom activa noi blocuri şi secţii COVID în cadrul spitalelor municipale

ion ceban institut iile medicale din municipiu sunt bine prega tite pentru procesul de vaccinare POLITIC

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, și-a exprimat îngrijorarea față de numărul în creştere al cazurilor de Covid-19, cca 1/3 din cazuri sunt înregistrate în Chişinău.

În acest context, Ion Ceban a relevat că în spitalele municipale astăzi sunt internate 929 de persoane (adulţi şi copii), confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 44 de persoane în stare extrem de gravă.

Potrivit edilului, medicii spun că acest val provocat de tulpina Delta este cel mai agresiv de până acum, şi după intensitate, şi după afecţiunile şi complicaţiile care le generează. Astfel, analizăm opţiunea de a extinde numărul de paturi COVID-19 în spaţiile medicale, inclusiv a celor din terapia Intensivă.

Totodată, Ion Ceban i-a atenţionat repetat pe directorii de spitale, de comun cu responsabilii de mentenanţa reţelelor electrice şi protecţia civilă, să evalueze şi să asigure monitorizarea zilnică a siguranţei reţelelor electrice și să respecte regulile antiincendiare.

”Anterior am remis şi 2 scrisori către IGSU pentru a asigura în regim non-stop un echipaj de pompieri la Centrul COVID de la Moldexpo, din motive de siguranţă şi protecţie antiincendiară.

În aceste situaţii deloc uşoare, inclusiv pentru medici, pe care este pusă în prezent cea mai mare presiune, pe la spitalele municipale, inclusiv la Centrul COVID de la Moldexpo avem controale inopinate.

Suntem gata să ne implicăm şi în continuare în diverse campanii de informare şi de susținere. Viața oamenilor contează acum și confortul lucrătorilor medicali”, a conchis Ion Ceban.

sinteza.org

Lasă un răspuns