FOTO// AO ”Ștefan cel Mare și Sfânt” s-a angajat să îi ofere o copilărie fericită unui băiat de 11 ani din Soroca

photo 2021 09 17 10 02 16 ACTUAL

Asociația Obștească ”Ștefan cel Mare și Sfânt” în frunte cu președintele Andrei Batereanu și vicepreședintele Mihaela Grumeza, au adus astăzi zâmbetul pe fața unui băiețel de 11 ani din Soroca. Astfel, la primele ore ale dimineții, aceștia s-au deplasat la Soroca și i-au oferit minorului lucruri necesare pentru școală, dar și produse alimentare. Despre acest lucru a scris Președintele Asociației Obștești pe Facebook.

Mai mult, Asociația a mulțumit și oamenilor care s-au implicat în actul de caritate, menționând că Grigoraș încă mai are nevoie de sprijin, atât din partea autorităților, cât și din partea oamenilor. Președintele Asociației a făcut și un îndemn către oamenii care își doresc să contribuie la actele de caritate care vor urma și în perioada imediat următoare.

”Vă mai aduceți aminte de Grigoraș, nu? Băiețelul de 11 ani din Soroca care nu a mers până acum la școală. Ei, bine, noi am ajuns la el, așa cum, de fapt, am și promis. L-am găsit acasă, cu bunicii săi și fratele lui mai mare. După ce am anunțat și noi despre cazul acestuia, autoritățile locale afirmaseră că au reușit să intervină și să-l integreze pe Grigoraș, să meargă la școală. Doar că, odată ajunși acolo, bunica acestuia ne-a spus un lucru la care, sincer vorbind, ne-am așteptat. Grigoraș a primit doar un loc în școală, nu și cele necesare. Asistenții sociali și autoritățile locale bat des la ușa lui Grigoraș, dar băiatul nu poate să meargă la școală dintr-un motiv simplu: nu are cu ce.După cum am spus, noi am reușit să ajungem la el, după ce am anunțat o campanie în sprijinul acestuia. Ghiozdan, rechizite, produse alimentare de tot felul: asta am reușit să-i ducem lui Grigoraș. Cu sprijinul Dumneavoastră, bineînțeles, pentru care vă suntem profund recunoscători. Grigoraș are nevoie și în continuare de sprijinul nostru. Din păcate, el nu e unicul caz. Mai sunt mulți copii ca el, iar statul strânge din umeri, pentru că nu reușește să găsească o abordare potrivită în raport cu ei. A.O. Ștefan cel Mare și Sfânt s-a angajat plenar pentru a-i asigura lui Grigoraș toate cele necesare pentru a învăța până în clasa a noua, cu o singură condiție – ca acesta să meargă la școală. Asta este singura noastră rugăminte către autorități. Încă o dată, mulțumiri mari celor care s-au implicat în această campanie și, sperăm noi, una care să fie continuată. Grigoraș poate și trebuie să meargă la școală”, se arată în mesajul Asociației Obștești ”Ștefan cel Mare”.

Decizia de înregistrare a Asociației Obștești ,,Ștefan cel Mare și Sfânt” a fost luată de către grupul de inițiativă format din 14 persoane, din diverse domenii de activitate, dar cu principii și valori comune.

Scopul Asociației constă în promovarea valorilor naționale, patriotice si creștine în continuarea tradițiilor stabilite de celebrul înaintaș și Domnitor al Moldovei, Ștefan cel Mare și Sfânt. Asociația va contribui la dezvoltarea Republicii Moldova prin implementarea şi susţinerea iniţiativelor de acţiune permanentă, în toate domeniile.

sinteza.org

Lasă un răspuns