Au cerut 1200 de euro mită, sub pretextul că pot ajuta un candidat să obțină permis de conducere. Ce pedeapsă riscă

dna 900000 de euro mita pentru elena udrea adusi intro geanta la minister 0 ACTUAL

1200 de euro ar fi extorcat și primit doi bărbați, sub pretextul că pot ajuta un candidat să obțină permisul de conducere de categoria B și C, fără a deține cunoștințele necesare în domeniu, informează CNA.

În fapt, cei doi ar fi pretins că au influență asupra persoanelor publice de la Departamentul înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto din mun. Chișinău și că-i pot determina pe funcționari să organizeze susținerea cu succes a examenul teoretic și practic, cu eliberarea ulterioară a permisului auto.

Cazul a fost denunțat la CNA, iar bărbații au fost reținuți de ofițerii anticorupție și procurori, fiind cercetați penal pentru trafic de influență.

Pentru fortificarea probatoriului, au fost efectuate percheziţii la domiciliile suspecților și în automobilele acestora, unde au fost găsite documente de școlarizare și copii ale buletinelor de identitate. Obiectele ridicate vor fi examinate sub aspectul identificării urmelor infracţiunii.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore, cei doi bărbați se dețin în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

Pentru infracțiunea ce li se incriminează, codul penal prevede o pedeapsă cu amendă de până la 200.000 de lei sau închisoare de la 2 la 7 ani.

Procuratura Anticorupţie conducere urmărirea penală.

sinteza.org

Lasă un răspuns