Detalii despre cazul moldovenilor exploatați în Rusia: Poliția a reținut pe unul dintre indivizii care-i recruta

24500 ACTUAL

Poliția a reținut un individ bănuit de exploatarea prin muncă a mai multor moldoveni în Federația Rusă. Oamenii legii susțin că în acest caz este vorba despre un întreg grup infracțional, care a fost anihilat. Ei mai spun că în prezent se cooperează cu organele de drept ruse pentru încătușarea tuturor suspecților și identificarea victimelor, transmite TV6.

Potrivit autorităților, grupul infracțional recruta moldoveni în Federația Rusă unde îi lipseau de acte, sub pretextul perfectării acestora pentru angajare și îi puneau la munci agricole istovitoare. Dacă victimele refuzau să execute comenzile, erau ameninţate cu neplata salariului. Prin urmare, oamenii au muncit opt luni fără să fie remunerați. Mai mult decât atât, acestora le era creată o datorie artificială. Suspectul reţinut de poliție, membrul al grupării infracţionale, riscă până la 15 ani de închisoare.

Autoritățile susțin că în prezent se cooperează cu organele de drept din Federația Rusă, pentru reținerea tuturor persoanelor bănuite și identificarea victimelor acestora.

Cazul în care moldovenii ajung sclavi și sunt obligați să muncească fără să fie plătiți nu este nici pe departe singular. Unul dintre cele mai răsunătoare este cel de vara aceasta, când, după destructurarea unui alt grup infracțional, oameni legii au depistat că peste 200 de moldoveni au fost exploatați pe șantierele de construcții din Franța.

sinteza.org

Lasă un răspuns