Un renumit om de afaceri a fost reținut în Grecia: Este învinuit într-un dosar de retrocedări ilegale a terenurilor

catuse shutterstock 54711500 25742100 ACTUAL

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu a fost reținut azi noapte de autoritățile elene. Acesta era în Grecia, pe faimoasa insulă Mykonos, în momentul în care a ajuns pe mâna polițiștilor.

Potrivit biroului de presă al Inspectoratului General al Poliției Române, Săvulescu urmează să fie prezentat în fața magistraților pentru confirmarea oficială a mandatului european de arestare. Acesta riscă ani grei de închisoare.

Urmărit internațional, Săvulescu a încercat să scape de pedeapsă

Se pare că afaceristul Dragoș Săvulescu era urmărit de mai mult timp în baza unui mandat european de arestare. Decizia de urmărire a fost dată la scurt timp după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, pe 12 martie, definitiv, contestația la executare formulată de fostul finanțator al clubului de fotbal Dinamo. Este vorba despre documentul în care acesta cerea să-i fie anulată condamnarea de 5 ani și jumătate închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța și Mamaia.

Dragoș Săvulescu a știut ce îl așteaptă și a fugit imediat din România înainte de a fi condamnat definitiv. El a reușit să se stabilească în Italia, acolo unde Curtea de Apel din Napoli i-a comutat pedeapsa într-una cu suspendare.

Ghinionul l-a urmărit în continuare, în ciuda eforturilor sale de a rămâne liber. Decizia instanței din Napoli se aplică însă doar pe teritoriul acestui stat. Omul de afaceri figura în continuare pe site-ul Poliției Române la rubrica „persoane urmărite”. Așadar, pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare de către Curtea de Apel București.

Cazul lui Dragoș Săvulescu a fost ca un exemplu pentru mulți condamnați care au decis să fugă în Italia pentru a obține anularea sau executarea cu suspendare a pedepselor primite în România. După Săvulescu a urmat fosta șefă a DIICOT Alina Bica, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir și fostul europarlamentar Marian Zlotea.

Amintim că pe  data de 8 februarie, Dragoș Săvulescu, fost finanțator al clubului Dinamo, a fost condamnat la 5 ani și 6 luni închisoare cu executare într-un dosar privind retrocedări ilegale de terenuri și plaje. Este vorba despre același dosar în care fostul edil al Constanței, Radu Mazăre, a primit 9 ani închisoare.

sinteza.org

Lasă un răspuns