VIDEO// De la Plahotniuc la Maia Sandu n-a fost decât un PAS. Ion Suruceanu critică artiștii pentru ceea ce a făcut chiar el

photo 2021 07 08 16 36 49 OPINII

În campania electorală, a devenit o normalitate să vedem artiști care cântă la concertele organizate de politicieni și partide politice. Ion Suruceanu, unul dintre așa-zișii artiști ai Republicii Moldova, a venit cu critici în adresa colegilor de breaslă care recent au cântat la unul dintre concertele organizate de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

”Dacă ar avea concerte cum aveau pe timpuri, artiștii n-ar cânta în campanii electorale. În Uniunea Sovietică se făcea campanie electorală, dar artiștii nu cântau atâta pentru un partid sau altul. În primul rând, atunci nu erau partide. Era unul rău, dar mare (râde). Bineînțeles că artistul avea surse de existență. Avea un salariu bun, cât de cât, și se descurca. Acum problema e mai mult în bănișori.

Sărmanii, vai de capul lor! Eu nu mă duc, sincer îți spun. Eu nu particip demult în campanii electorale, nici la prezidențiale n-am fost, nici acum, la parlamentare, pentru că m-am pregătit de lucrurile astea. De fapt, lucrez mai mult prin România decât pe aici. Mi-am făcut un capital ca să nu depind: îmi va telefona partidul cutare sau nu îmi va telefona să mă invite în campania electorală.

Sunt cazuri când artiștii au simpatie față de un partid, dar rar se întâmplă. I-am văzut pe un afiș pe Doina Gherman, Laurențiu Popescu și Georgeta Voinovan, la Leova, pentru vineri, 9 iulie. Nu-mi vine să cred! Dacă e așa – să știi că m-au dezamăgit rău! Nu-mi vine să cred că ei se duc din mare dragoste sau susținere pentru partidul pe care-l promovează. Se duc mai mult pentru că au nevoie de bani”, susținea Ion Suruceanu într-un interviu.

Chiar dacă acesta acum critică munca artiștilor, Ion Suruceanu a făcut același lucru pentru diverse partid, începând cu Partidul Democrat din Moldova. Acesta a recunoscut că primea de la 500 de euro în sus pentru 3-4 cântece.

Mai mult, Ion Suruceanu a venit cu un mesaj în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Acesta se adresează, în special, tinerilor, să iasă la vot, pentru că de ei depinde viitorul țării. Totodată, interpretul îndeamnă cetățenii să voteze Partidul Acțiune și Solidaritate.

„Mă adresez către dumneavoastră, oameni de bună credință, de la mic și până la mare. Ziua de 11.07.2021 să devină o zi istorică a Republicii Moldova. Să le spunem NU! celor care pe parcursul a două decenii și jumătate și-au bătut joc de acest popor și de această țară.Mă adresez mai ales tinerilor. Viitorul vă aparține. Nu uitați și de vorba ceea din bătrâni: „După cum îți vei așterne, așa vei dormi”.Un sfert de veac am trăit numai cu promisiunile lor. AJUNGE!!! E timpul să construim împreună o ȚARĂ PROSPERĂ și MODERNĂ pe care o merităm cu toții.Vă îndemn să ieșim cu toții la vot. PAS cu PAS spre Europa. Acolo e locul nostru potrivit. EUROPA votați PAS!!! PAS!!! PAS!!!”, se arată în mesajul postat de Ion Suruceanu. 

Menționăm că mai mulți artiști din Republica Moldova au participat la un concert organizat de către Igor Dodon și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, dar s-au ales cu critici din parea celor care anterior au făcut același lucru pentru partidele din țară.

sinteza.org

Lasă un răspuns