ULTIMA ORĂ// În răpirea lui Nicolae Ceaus ar fi fost implicați reprezentanții Spionajului militar din Ucraina

POLITIC

Doi dintre răpitorii judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, au locuit vizavi de clădirea direcției municipale a Serviciului de Informație și Securitate (SIS), a dezvăluit într-o conferință de presă deputatul PSRM, Grigore Novac, membru al Comisiei parlamentare de anchetă pe acest caz.

„Răpitorii locuiau peste drum, vizavi”, a menționat Novac.

În același timp, deputatul a mai afirmat că reprezentanții SIS au încercat să șteargă mai multe urme de la locațiile unde s-au aflat membrii comandoului ucrainean.

Totodată, conform lui Novac, în răpire au fost implicați reprezentanții ai Spionajului militar din Ucraina.

Amintim că, deputatul Vasile-Andrei Năstase, Președintele Comisiei parlamentare de anchetă a cazului răpirii lui Ceaus, afirma recent că ex-judecătorul ucrainean, Nicolae Ceaus, ar fi fost răpit de către 14 soldați ucraineni, iar unii dintre ei s-au cazat chiar în fața clădirii SIS-ului.

La fel, Năstase afirmă că actualmente, Președinția condusă de Maia Sandu a refuzat să dea explicații în privința furtului lui Ceaus, Comisiei parlamentare care a investigat acest caz.

De menționat că ex-judecătorul ucrainean, Nicolae Ceaus a fost răpit din centrul Capitalei în data de 3 aprilie, anul curent. Potrivit informațiilor, acesta a fost dus forțat în Ucraina, într-un automobil cu numere diplomatice.

sinteza.org

Lasă un răspuns