Octavian Țîcu: Eu am un mandat de la Dumnezeu. Asta e forța și vitalitatea noastră

photo 2021 03 25 12 35 37 870x400 1 POLITIC

Octavian Țîcu afirmă că „are mandat de la Dumnezeu”. Așa a răspuns politicianul în cadrul unui interviu oferit pentru Europa Liberă, după ce a fost întrebat dacă luptă pentru propriul fotoliul în Parlament sau vrea să obțină mai multe mandate pentru formațiunea pe care o conduce.

El a menționat mai multe aspecte ce țin de identitatea românească, precizând că poporul a trăit sub mai multe dominații, dar nu și-a pierdut-o. De asemenea, potrivit lui, cea mai rapidă cale de integrare în Uniunea Europeană este cea de „integrarea cu România”:

„Și?… Eu am un mandat care mi-i dat de la Dumnezeu, fiindcă definiția noastră identitară este de a fi alături de restul românilor în acest spațiu. Noi avem aici o tradiție de peste 2000 de ani și așa va fi încă mult timp înainte, că vor dispărea multe construcții, cum au dispărut și până acum, că românii au trăit sub vreo șase imperii și până la urmă ce a rămas este identitatea românească. Asta este forța și vitalitatea noastră(…)”, a răspuns Țîcu.

În același timp, referindu-se la cei care îl critică pentru că nu ar respecta statalitatea, el îi îndeamnă să renunțe la cetățenia României. „Asta este o primă condiție în care ești statalist și pretinzi de la alții să fie patrioți”.

sinteza.org

Lasă un răspuns