Mesajul de felicitare al liderului PSRM, Igor Dodon cu ocazia sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena

igor dodon ACTUAL

Președintele PSRM, Igor Dodon a publicat azi, 3 iunie, pe canalul său de Telegram, un mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena. Acesta le-a urat moldovenilor sănătate, bunăstare și ajutorul Domnului în toate.

„Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Împăratul Constantin și mama sa, Elena, au săvârșit numeroase fapte mari pentru creștini: au reabilitat și edificat mai multe lăcașuri de cult și au oprit persecuțiile împotriva creștinismului pe tot cuprinsul Imperiului Roman. Ei sunt cunoscuți drept cei care au dat libertate creștinismului.

Cu acest frumos prilej, exprim sincere felicitări tuturor locuitorilor satelor și orașelor care astăzi marchează hramul, precum și persoanelor care poartă numele Împăraților Constantin şi Elena. Doresc tuturor cetățenilor țării noastre sănătate, bunăstare și ajutorul Domnului în toate!”, se arată în mesajul postat de Igor Dodon.

Precizăm că, Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt prăznuiți în fiecare an, pe data de 21 mai / 3 iunie, iar astăzi își serbează onomastica 28 de mii 632 de moldoveni care poartă nunele în cinstea Sfântului Împărat Constantin și 100 de mii 168 de moldovence care poartă numele Elena.

sinteza.org

Lasă un răspuns