În plin conflict în Gaza, au fost lansate din nou rachete din Liban spre Israel

159462 133224 EXTERN

Mai multe rachete au fost trase luni seară din sudul Libanului în direcția Israelului care a răspuns cu tiruri de artilerie, anunță surse militare din cele două țări vecine, notează Agerpres, care citează AFP.

„Au fost șase tentative de tiruri de rachete dinspre Liban și (acestea) nu au aterizat pe teritoriul nostru”, a indicat armata israeliană, adăugând că a tras „spre punctul de lansare” a proiectilelor ca represalii.

La Beirut, o sursă militară libaneză a declarat pentru AFP că „trei rachete de tip Grad au fost trase din sectorul Chebaa”, o zonă disputată la frontiera dintre cele două țări din punct de vedere aflate tehnic în război.

Potrivit aceleiași surse libaneze, Israelul a răspuns cu tiruri de obuze.

Este a doua oară când au fost trase rachete din Liban spre Israel de declanșarea ostilităților dintre armata israeliană și mișcarea palestiniană Hamas în Fâșia Gaza.

Hezbollahul libanez nu a comentat aceste tiruri, nici cele lansate la 13 mai tot din sudul Libanului. Atunci, rachetele au căzut în mare.

Armata israeliană a mai afirmat în ultimele zile că a văzut mai multe persoane care încercau să distrugă, de partea libaneză, gardul de securitate de la frontiera sa.

„Tsahal (armata israeliană) consideră orice încercare de a ataca suveranitatea teritorială a Israelului cu cea mai mare severitate și va continua să opereze sub acoperire sau deschis în acest sector”, a amenințat armata într-un comunicat.

sinteza.org

Lasă un răspuns