VIDEO// Un politician a venit cu un joint în Parlament. Cum a fost sancţionat

maxresdefault 1 ACTUAL

Gestul unui deputat francez din timpul dezbaterii legii care ar urma să legalizeze marijuana a scandalizat Franța și a devenit viral pe internet. Francois Lambert a decis să apară la tribuna Adunării Naţionale, camera inferioară a Parlamentului francez, cu o țigară cu cannabis în mână. Pentur gestul său, deputatul va fi amendat cu 1.400 de euro. 

În timpul dezbaterii legii care ar urma să legalizeze marijuana în Franţa, deputatul Francois Lambert s-a prezentat la tribună, în Parlament, cu o țigară cu canabis.

Francois Lambert: Aceste măsuri represive sunt un eșec. Simplul fapt că am adus acest pahar (n.r. un pahar din care a scos țigara cu cannabis) mi-ar putea aduce necazuri.

Richard Ferrand, președintele Adunării Naționale: – Vă rog să vă opriți, domnule Lambert! Regulile interzic acest lucru.

Consumul de marijuana a fost interzis în Franța de mai bine de 50 de ani, însă, în ciuda acestei interdicții, Hexagonul rămâne cel mai mare consumator de cannabis din Europa, cu cinci milioane de consumatori anuali și 900.000 de fumători zilnici.

Consumul de cannabis scindează comunitatea medicală franceză. Cannabisul este „mai puțin fatal decât alcoolul și tutunul”, este de părere Amine Benyamina, șefa departamentului de psihiatrie și dependență de la spitalul Paul-Brousse din Villejuif.

„Legalizarea cannabisului ar însemna că transmitem cetățenilor faptul că nu este o substanță toxică”, se opune Jean-Claude Alvarez. Expertul toxicolog la Garches CHU avertizează asupra pericolelor consumului de cannabis, substanță pe care o găsește „într-un număr mare de probe legate de accidente rutiere sau de muncă”.

Un deputat francez a venit cu un joint în Parlament
sinteza.org

Lasă un răspuns