VIDEO// 7 mai 2000 – ziua în care Vladimir Putin prelua funcția de Președinte al Federației Ruse

ACTUAL

Acum 21 de ani, Vladimir Putin prelua pentru prima dată, funcția de președinte al Federației Ruse. La fel ca în trecut, el rămâne a fi fidel cursului social, este angajat în dezvoltarea stabilă a Rusiei, este pregătit pentru dialogul cu alte țări, dar în același timp intenționează să protejeze interesele Rusiei pe arena internațională, asigurând pacea și securitatea bunăstarea cetățenilor săi.

Vladimir Putin, a preluat cea mai înaltă funcție în stat în anul 2000, în 2004 a fost reales pentru al doilea mandat. Atunci, potrivit Constituției Federației Ruse, președintele era ales pentru o perioadă de patru ani. În 2008 au intrat în vigoare amendamentele la Constituție cu privire la extinderea perioadei mandatului prezidențial de la patru la șase ani.

VIDEO// 7 mai 2000 - ziua în care Vladimir Putin prelua funcția de Președinte al Federației Ruse

Putin, care a ocupat între 2008 și 2012 funcția de prim-ministru al Rusiei, în 2012 a fost ales din nou în funcția de președinte. În premieră, un șef de stat a revenit în fotoliul său după o pauză. Nu s-a întâmplat niciodată, nici în Rusia contemporană, nici în perioada sovietică, nici în Rusia de până la revoluția din 1917. În alegerile prezidențiale din 2018 Putin a obținut din nou o victorie.

Vladimir Putin a fost căsătorit cu Ludmila Putina, divorțat în 2013, din 1983 și are două fete: Ekaterina (n. 1985 în Dresda, Germania) și Maria (n. 1986 tot în Dresda, Germania). Soția sa a studiat filologia la Universitatea din St. Petersburg. După efectuarea studiior a lucrat ca stewardesă la Kaliningrad și apoi ca profesoară de limbi străine, vorbind curent limbile germană, franceză și spaniolă. În casa familiei Putin se mai află și un pudel alb, numit Tosca.

sinteza.org

Lasă un răspuns