Situația la frontieră: Tot mai mulți moldoveni revin acasă de Paște

ACTUAL

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 19.244 de traversări, dintre care cele mai multe au fost efectuate de către moldoveni pe sensul de intrare în țară.

Astfel, potrivit informației oferite de către Poliția de Frontieră, în doar 24 de ore 10.822 de cetățeni au revenit în Republica Moldova, iar 8422 de persoane au părăsit țara. Din numărul celor reveniți în țară, 7318 de cetățeni au traversat frontiera moldo-română, 1517 treceri la frontiera cu Ucraina și 1987 treceri aeriene.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat șase persoane care au încălcat regimul zonei frontierei de stat și cel al punctelor de trecere a frontierei, un caz de trafic ilegal de bunuri, cinci persoane și două mijloace de transport au fost identificate cu consemn național și 31 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 19.244 persoane și completate 1815 fișe epidemiologice individuale.

La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip COVID-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

sinteza.org

Lasă un răspuns