Din 1 septembrie 2021, Ucraina nu va admite pe teritoriul său autoturisme cu numere de înmatriculare transnistrene

ACTUAL

În cadrul întrevederii care a avut loc pe 22 februarie, curent, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi și Ambasadorul Ucrainei în Moldova, Marko Șevcenko, au reconfirmat „înțelegerile privind admiterea, începând cu 1 septembrie, curent, în traficul rutier internațional doar a automobilelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova care dispun de plăcuțe de înmatriculare de model convenit cu abțibildul «MD», pe lângă autovehiculele înregistrate conform legislației Republicii Moldova”.

Așadar, din 1 septembrie 2021, urmează să fie pus capăt practicii tacite de admitere pe teritoriul Ucrainei a autoturismelor înmatriculate de așa-zisele autorități ale regiunii transnistrene.

Subiectul a fost în discuție, intermitent, începând cu octombrie 2018, odată cu inițierea realizării înțelegerilor între Chișinău și Tiraspol privind înmatricularea autoturismelor din regiune cu plăcuțe de model „neutru”.

Implementarea deplină a legislației naționale privind regimul de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene va contribui la un management mai bun al acesteia, dar și va constitui un element important al procesului de reglementare transnistreană cu obiectivul final de reintegrare a Republicii Moldova.

Respectiv, pentru a putea intra în Ucraina, posesorii de automobile cu numere de înmatriculare eliberate de așa-numitele autorități din Stânga Nistrului vor fi nevoiți, până în data de 1 septembrie a acestui an, să își înmatriculeze vehiculele cu „plăcuțe neutre” eliberate de autoritățile constituționale.

sinteza.org

Lasă un răspuns