Vlad Batrâncea: Actualul Legislativ a avut experiența compromisului care a permis realizarea unor schimbări importante pentru țară

POLITIC

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea, a discutat, în format de videoconferință, cu ambasadorii Franței, Germaniei și Poloniei în țara noastră.

Subiectele discuțiilor au fost situația politică din Moldova și perspectivele de evoluare a acesteia.

Vicespeakerul a recapitulat evenimentele politice din ultima perioadă și a făcut o prezentare a viziunii sale asupra crizei instituționale.

Vlad Batrîncea a relevat despre încercările de a asigura un dialog autentic, veritabil dintre cele mai importante instituții ale statului, capabil să genereze soluții juridice civilizate pentru situația politică imediată și pentru perspectiva ulterioară.

Vicepreședintele Parlamentului a amintit că actualul Legislativ a avut experiența compromisului care a permis realizarea unor schimbări importante pentru țară.

Vlad Batrîncea a accentuat că dialogul este cea mai bună alternativă pentru măsurile radicale care sunt în stare să amplifice criza politică, iar în consecință – pandemică, social-economică, etc.

Diplomații UE au mulțumit Vicespeakerului pentru prezentarea comprehensivă a situației din țara noastră și, totodată, i-au adresat felicitări cu ocazia alegerii sale în calitate de Vicepreședinte al APCE.

Vlad Batrîncea, de asemenea, a mulțumit pentru interesul manifestat față de evenimentele interne ale țării noastre, menționând că aprecierea obiectivă și egală, după fapte, din partea partenerilor europeni este foarte importantă.

Vlad Batrâncea: Actualul Legislativ a avut experiența compromisului care a permis realizarea unor schimbări importante pentru țară

sinteza.org

Lasă un răspuns