Lider unionist: „Mihai Popșoi vrea unionism cu voie de la PAS, după cum a fost și unionism cu voie de la Plahotniuc”

valeriu munteanu despre propunerea lui mihai popsoi POLITIC

Unul dintre liderii Mișcării Politice UNIREA, Valeriu Munteanu, este supărat pe Partidul Acțiune și Solidaritate. Mai exact, Munteanu a reacționat critic pe pagina sa de Facebook la o afirmație a deputatului PAS, Mihai Popșoi, care a recomandat unioniștilor să facă un bloc comun la alegerile parlamentare anticipate.

„Deputatul Mihai Popșoi vrea “unionism cu voie de la PAS”, după cum a fost și “unionism cu voie de la Plahotniuc”. Însă românii basarabenii nu au nevoie de aprobarea PAS pentru a-și afirma identitatea națională și voința de Unire cu România”, a scris Valeriu Munteanu.

Conform lui Munteanu, Partidul PAS ar avea în plan, atragerea de partea sa a electoratului unionist.

„Degeaba se străduie, unioniștii nu vor accepta opțiunea electorală, ce predică “moldovenismul civic”, în locul identității românești, “neutralitate și statalitate”, în locul aderării la UE și NATO!, prin Unirea cu România.

Între moldovenismul civic a lui Plahotniuc, Dodon și Popșoi nu e nicio diferență, de aceea PAS nu va păcăli niciun unionist.”, a precizat Valeriu Munteanu.

Amintim că la finele săptămânii trecute, un alt lider unionist, Octavian Țîcu a ținut să critice dur discursul ex-liderului PAS și Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Mai exact, liderul PUN a menționat că forma de moldovenism civic pe care o folosește Maia Sandu, este un teren minat, pe care unioniștii nu-l vor accepta.

sinteza.org

Lasă un răspuns