Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în R. Moldova. Ce subiecte au fost discutate

POLITIC

Pe pagina sa de Telegram, Igor Dodon a scris că astăzi, 28 aprilie, a avut o întrevedere de lucru cu E. S. Zhang Yinghong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, în cadrul căreia au discutat diverse subiecte cu privire la relațiile bilaterale și consolidarea acestora în domenii de interes comun.

„Prin intermediul domnului Ambasador, am transmis o scrisoare dlui Xi Jinping, Președintele Republicii Populare Chineze, căruia i-am adresat recunoștința noastră enormă pentru asistența oferită de conducerea RPC Republicii Moldova sub formă de 250 mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului, inclusiv 150 mii – în mod gratuit.

Apreciem înalt ajutorul frățesc al poporul chinez oferit în aceste clipe grele și ne amintim cu recunoștință de susținerea acordată Republicii Moldova pe parcursul anului 2020, precum livrările de echipament medical, a mijloacelor de protecție și materialelor consumabile, care ne-au fost utile în combaterea epidemiei de COVID-19”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Telegram.

Totodată, liderul PSRM a ținut să reitereze interesul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova pentru continuarea și aprofundarea parteneriatului cu Partidul Comunist din China, inclusiv în vederea semnării Memorandumul de colaborare.

În cadrul întrevederii, Igor Dodon a mai subliniat că Republica Populară Chineză este partenerul strategic al Republicii Moldova.

Postarea integrală în limba română și rusă o puteți vedea AICI.

sinteza.org

Lasă un răspuns