Joe Biden, bilanțul primelor 100 de zile. Mult mai bun ca Trump

https cdn.cnn .com cnnnext dam assets 191205005729 joe biden donald trump split file 1 EXTERN

Un sondaj de opinie a dorit să evidențieze modul în care americanii percep primele 100 de zile ale președintelui Joe Biden la Casa Albă. 

Mai mult de jumătate dintre americanii care au participat la sondajul Reuters/Ipsos sunt mulțumiți de modul în care Joe Biden și-a realizat atribuțiile de președinte în primele 100 de zile ale mandatului. Susținerea primită de actualul președinte o eclipsează pe cea avută de fostul președinte Donald Trump. Aceste scoruri ar trebui să îi ajute pe democrați să avanseze în proiectele de infrastructură și dezvoltare, transmite Reuters

Sondajul a fost realizat pe 4.423 de adulți, între 12 și 16 aprilie. 50% dintre repondenți susțin inițiativele actualului președinte, 40% dezaprobă, iar restul nu sunt siguri de răspuns. Cea mai mare notă primită de președinte a fost la capitolul gestionării pandemiei de COVID, 65% susținând modul de abordare. În ianuarie, doar 38% dintre cei intervievați erau de acord cu modul în care Donald Trump gestiona criza. 

O treime dintre republicani îl susțin

Dintre cei care au mai răspuns, 90% democrați, 61% independenți și 39% dintre republicani sunt de partea președintelui Biden la capitolul gestionarea pandemiei. 

La capitolul gestionării economiei, 52% sunt de acord cu modul în care președintele a acționat și 53% consideră oportună acțiunea președintelui în privința stabilității și numărului de locuri de muncă din SUA. Procentele sunt cu câteva puncte mai mari față de cele avute de Donald Trump în ultimele luni în Biroul Oval. 

Imigrările lasă de dorit

Capitolul la care actuala administrație a lăsat de dorit au fost imigrările, numărul de cetățeni mexicani crescând în ultimele luni la granițele celor 2 țări. Repondenții care l-au susținut pe președinte au fost în număr de 42%, pe când cei care au dezaprobat acțiunile sale au fost mai mulți: 49%. 

Americanii l-au mai susținut pe Joe Biden în privința acțiunilor pentru îmbunătățirea mediului înconjurător, dar și la capitolul estompării inegalităților rasiale. 

sinteza.org

Lasă un răspuns