FOTO// India, îngenuncheată de pandemia COVID-19. Câte cazuri noi au fost raportate în ultimele zile

EXTERNE

Sistemul sanitar din India este depășit, în timp ce cazurile de COVID cresc în continuare. Spitalele sunt pline până la refuz, iar crematoriile improvizate au ajuns să ardă cadavrele persoanelor decedate de COVID în masă, transmite alephnews.ro, cu referire la BBC.

Vineri, India a raportat 332.730 de cazuri noi de coronavirus, stabilind un record mondial pentru a doua zi consecutivă. În același timp, în ultimele 24 de ore, au murit 2.263 de persoane.

„Nu avem atât de multe puncte de oxigen. Unii pacienți vin cu propriile butelii de oxigen. Vrem să îi ajutăm, dar nu sunt nici suficiente paturi. Primesc în fiecare dimineață mesaje disperate după ajutor. Oamenii caută locuri în spitale, medicamente, oxigen sau plasmăTeama de virus se află literalmente „la ușa ta”În ultima săptămână, trei clădiri din complexul în care locuiesc au devenit „zone de izolate”, complet sigilate din cauza numărului mare de infecții”, povestește un doctor din spitalul din Delhi.

Jitender Singh Shunty, care conduce un serviciu medical non-profit, Shaheed Bhagat Singh Sewa Dal, a declarat pentru Reuters că, în după-amiaza de joi, 60 de cadavre au fost incinerate într-o zonă improvizată pe locul unei foste parcări, și urmau să fie incinerate încă 15, scrie Republica.

„Nimeni din Delhi nu a mai asistat vreodată la o astfel de scenă. Copiii care aveau 5 ani, 15 ani, 25 de ani au fost incinerați. Tinerii căsătoriți sunt incinerați. Este greu de trăit așa ceva”, a spus pentru Reuters Singh Shunty, cu ochii în lacrimi.

Mass cremations at a crematorium ground in Delhi (22 April)
US deploying vaccine materials, PPE to India amid COVID crisis - ABC News

sinteza.org

Lasă un răspuns