Domnica Manole despre paza de stat oferită de Maia Sandu: Mă simțeam în pericol

Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a dezvăluit că solicitarea de a beneficia de pază de stat a venit în urma mai mult or chestiuni dubioase care i s-au întâmplat și în urma cărora s-a simțit amenințată.

Manole este prima președintă a Curții Constituționale care beneficiază de pază de stat și susține, într-un interviu pentru DW.com, că se întâmplă într-un „context social-politic cu totul diferit de perioadele anterioare”.

„Trecem printr-o perioadă în care societatea este divizată, iar declarațiile unor politicieni pot influența negativ și determina pe unii adepți de-ai lor să recurgă la acțiuni extreme. Astfel, urmare a actelor pronunțate în ultima perioadă de CC, practic după fiecare din acestea, mai multe persoane au lansat atacuri virulente și au făcut presiuni asupra CC, instituție pe care o conduc. Simt o stare de pericol și nesiguranță, atât în plan personal, cât și profesional, inclusiv în ceea ce ține de activitatea mea care urmează. În plus, oferirea protecției președintelui CC nu este o practică nouă în statele europene. În România, de exemplu, președintele CC beneficiază permanent de protecție de stat, la fel ca șeful statului, președinții Senatului și Camerei Deputaților, primul-ministru, procurorul general”, a declarat Manole.

Ea a oferit detalii și despre alerta cu bombă de la sediul instituției.

„În seara zilei de 15 aprilie, aproximativ la ora 21.35, Serviciul Unic „112” a înregistrat o alertă cu bombă în sediul Curții Constituționale. La fața locului s-au deplasat serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, care, după efectuarea verificărilor, nu au depistat substanțe sau obiecte explozive”, a precizat președinta CC.

Manole susține că „există chestiuni dubioase care i s-au întâmplat în ultima perioadă”.

„Pe data de 15 aprilie curent, am observat persoane suspecte în preajma domiciliului meu, pe care le-am mai observat anterior și care nu locuiesc acolo. De asemenea, pe 16 aprilie, am fost șicanată în trafic de câteva ori, lucru care nu mi s-a mai întâmplat în trecut. În aceeași ordine de idei, vă informez că mi s-au mai întâmplat unele lucruri care mi s-au părut stranii, dar despre care nu pot să vă vorbesc acum”, a mai spus Manole.

Domnicăi Manole i s-a oferit pază de stat marți, 20 aprilie.

sinteza.org

Lasă un răspuns